Yllätytkö? Tämä on Neste K -liikenneasemien hittiruoka

Kuvituskuva

Anton Soinne

Nesteen liikenneasemien suosikkiruoka on tuiki tavallinen kotiruoka, jota suosivat erityisesti miehet. Tätä mieltä on 43 prosenttia Nesteen teettämään kyselyyn vastanneista autoilijoista.

Toisiksi suosituimmat ruokalajit ovat pizza ja hampurilainen, jotka valitsee joka neljäs (24 prosenttia) ruokailijoista.

Lounasvalintoina ravintoloissa yleistyneet keitto tai salaatti eivät ole löytäneet tietään suosituimpien liikenneasemaruokien joukkoon, sillä lämpimänä aterianaan niitä söisi mieluiten vain noin joka kahdeskymmenes (6 prosenttia) vastaajista.

Välipalana suositaan kaikkien automatkojen todellista klassikkoa: täytettyä leipää liha- tai juustotäytteellä. Klassikoiden lisäksi sämpylävalikoimaan toivotaan gluteenittomia ja erikoisruokavaliot huomioon ottavia vaihtoehtoja.

Suhteellisen harva valitsee liikenneasemalla terveellisen välipalan, mutta toiveita niiden lisäämiselle kuitenkin löytyy. Kyselyyn vastanneista naisista lähes puolet (43 prosenttia) nauttisi mielellään välipalana smoothien, miesten suosituin välipalatoive taas on puuro tai jogurtti marjoilla tai myslillä (39 prosenttia).

Tuotteen raaka-aineiden alkuperä kiinnosti vastaajia hieman enemmän kuin sen sisältämät ravintoarvot.

Nesteen toteuttamaan kyselyyn vastasi 164 Nesteen autoilijapaneelin jäsentä lokakuun alussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus