Lada Toljatti kaatui komein luvuin – Jokerien voittoputki nyt ennätysmäiset 13 ottelua

Johanna Erjonsalo

Helsingin Jokerit jatkoi torstaina vakuuttavaa voittoputkeaan jääkiekon KHL:ssä. Lada Toljatti kaatui 4–0-lukemin vieraskentällä.

Jokerit aloitti ottelun vahvasti. Joukkue oli selvästi parempi ensimmäisessä erässä. Jokerit voitti erän laukaukset tylysti 14–4. Kaksi kertaa heilahti myös vastustajan verkko.

Ensimmäistä erää oli pelattu 06.23, kun Jokerit siirtyi 1–0-johtoon. Puolustaja Matt Gilroy laukoi viivasta ja kiekko upposi kotijoukkueen pömpeliin.

Toisen kerran Jokerit onnistui erän puolivälin jälkeen. Kiekko pelattiin maalin eteen Olli Palolalle, joka runttasi taukolukemiksi 2–0.

Jokerien hyvä vire jatkui myös toisessa erässä, vaikkei helsinkiläisjoukkue onnistunutkaan toisessa erässä kuin kertaalleen maalinteossa. Se oli sitten sitäkin maukkaampi onnistuminen:

Ajassa 22.45 Brian O´Neill pääsi alivoimalla läpiajoon ja viimeisteli lukemiksi 3–0. Alivoimamaali oli Jokereille kauden ensimmäinen.

Päätöserässä narripaidat onnistuivat vielä kertaalleen maalinteossa. John Norman voitti aloituksen ja Henri Ikonen kiskaisi suoraan aloituksesta kiekon verkkoon. Maali oli SaPKo–kasvatille ensimmäinen KHL:ssä.

Jokerit on voittanut KHL:ssä 13 ottelua putkeen. Kyseessä on koko seurahistorian pisin voittoputki.

Seuraavaksi Jokerien kausi jatkuu sunnuntaina kotiottelulla Salavat Julajev Ufaa vastaan. Jokerit on tällä hetkellä KHL:n läntisessä lohkossa sijalla kolme.

Sport Content