Paikalliset

Toriparkin suunnittelu etenee vauhdilla – valmistelevat rakennustyöt mahdollista aloittaa pian

Rakennuslautakunta hyväksyi toriparkin rakennuslupahakemuksen.

Arkisto

T-Park Oy:n toimitusjohtaja Jari Pölönen kertoo, että Turun toriparkin suunnittelu etenee hyvässä yhteisymmärryksessä.

Toriparkin suunnittelu on edennyt alkusyksyn aikana, ja myös hankkeen rahoitusneuvottelut ovat hyvässä vaiheessa.

Kesällä jätetty rakennuslupa tulee rakennuslautakunnan käsittelyn marras-joulukuussa. Rakennustöiden aloitukselle on haettu ennalta myös aloituslupaa, joka mahdollistaa rakennustöiden käynnistämisen heti lautakuntakäsittelyn jälkeen.

– Vuoropuhelu Turun toriparkin ja torikauppiaiden kanssa on parantunut. Edellytämme, että rakennustyöt sujuvat siten, että torikauppaa voidaan käydä keskeytyksettä. Torin ja keskustan kehittämisen kanssa on viivytelty liian pitkään. Nyt olisi hyvä aika keskusta-alueen kokonaisvaltaiselle ja nopealle kehittämiselle, Kauppatoriyhdistyksen varapuheenjohtaja Liisa Lindroth sanoo.

Toriparkin rakentaminen aloitetaan, kun kaupunki on saanut väliaikaisesti kunnostettua Yliopistonkadun puoleisen osan toria torikauppaa varten Toriparkin rakennustöiden ajaksi. Varsinaiset Toriparkin rakennustyöt voidaan näillä näkymin aloittaa vuoden 2018 aikana.

– Toriparkkiin tulee noin 600–620 autopaikkaa suunnittelun yksityiskohdista riippuen. Toriparkki on pääosin kaksikerroksinen, ainoastaan ajoväylän yhteydessä Yliopistonkadulla Kauppaiskadun suuntaisesti on tulossa yksikerroksinen osa, T-Park Oy:n toimitusjohtaja Jari Pölönen kertoo.

Pölönen uskoo, että Toriparkin valmistuminen tulee omalta osaltaan vaikuttamaan keskusta-alueen elinvoimaisuuden edistämiseen, kun Toriparkista pääsee suoraan Kauppatorille ja muualle keskustakortteleihin.

Torin ympäristössä oleviin kiinteistöihin johtavien yhdyskäytävien osalta yleissuunnittelu on tehty ja yksityiskohtaisen suunnittelun jälkeen niille haetaan erillinen rakennuslupa. Kaikki yhdyskäytävät toteutetaan Toriparkin rakentamisen yhteydessä. Tämän hetkisen tiedon mukaan yhdyskäytäviä tulee neljästä seitsemään ja niistä pääsee sujuvasti torin ympäristössä oleviin kiinteistöihin.

Turun Toriparkin rakennuslupakäsittelyn alkukatselmus järjestettiin keskiviikkona 18.10.2017. Turun kaupungin ja T-Parkin mukaan katselmus sujui hyvässä yhteisymmärryksessä Toriparkin tulevien naapurien kanssa.

Turun toriparkki

Turun kauppatorin alle tulevan Turun toriparkin sisäänajo tulee suunnitelman mukaan Yliopistokadun ja Kauppiaskadun kulmaan.

Valmistuttuaan Toriparkissa on paikkoja runsaalle 600 autolle. 

Valmistelevat rakennustyöt alueella on mahdollista käynnistää vuodenvaihteen jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat