Paikalliset

Eduskuntatutkimuksen keskus täyttää 15 vuotta – juhlaseminaari avoin kaikille

Markku Jokisipilä on Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja.

Turun yliopisto

Eduskuntatutkimuksen keskus järjestää 15-vuotisen taipaleensa kunniaksi Parlamentarismin vuosikymmenet -juhlaseminaarin lauantaina 25. marraskuuta.

Samalla juhlistetaan keskuksen pitkäaikaisen johtoryhmän jäsenen Ilkka Kanervan ennätyspitkää, 42 vuoden mittaista, parlamentaarikon uraa.

Kaikille avoin juhlaseminaari järjestetään 25.11. kello 12.00–16 00 Publicum-rakennuksen (Assistentinkatu 7) salissa Pub1.

– Halusimme järjestää tilaisuuden hivenen kuin yllättäen havahduttuamme siihen, että keskus on ollut toiminnassa jo 15 vuoden ajan eli on vakiintunut toimija. Se on saavuttanut kansallisesti johtavan aseman akateemisena yhteiskunnallisesta päätöksenteosta ja politiikasta käytävään julkiseen keskusteluun osallistujana ja asiantuntijana, keskuksen johtaja Markku Jokisipilä kertoo.

Eduskuntatutkimuksen keskus on hänen mukaansa tunnettu, tunnustettu ja arvostettu.

– Mielestämme olemme saaneet pienellä porukalla paljon aikaiseksi ja kovan työnteon ohessa on hyvä pysähtyä välillä miettimään, miten tähän on tultu ja miten tästä jatketaan.

Eduskunnan tervehdyksen tilaisuuteen tuo puhemies Maria Lohela (sin.). Parlamentarismi ennen ja nyt -paneelikeskusteluun osallistuvat ministeri Ilkka Kanerva (kok), entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd), ministeri Seppo Kääriäinen (kesk.) sekä eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Mari K. Niemi. Puheenjohtajana toimii Ajatuspaja Toivon toiminnanjohtaja, eduskuntatutkimuksen keskuksessa aiemmin työskennellyt Sini Ruohonen.

– Kääriäinen ja Kanerva ovat istuneet pitkään eduskuntakeskuksen johtoryhmässä, Lohela tuli uutena mukaan pari vuotta sitten. Parlamentarismin ystävänä ja arvostajana Paavo Lipponen puolestaan tarttui heti mahdollisuuteen päästä tällaisessa seurassa ja tilaisuudessa puhumaan. Kaikki ovat toisin sanoen eduskuntatutkimuksen "vanhoja ystäviä". Osoittaa tietysti myös keskuksen arvostusta, että he ovat halukkaat lauantaipäivänsä meille uhraamaan, Jokisipilä sanoo.

Paneelikeskustelua seuraavat puheenvuorot, joissa keskuksen aiempi johtaja, Suomen Kuvalehden päätoimittaja Ville Pernaa esittelee eduskuntatutkimuksen keskuksen historian, tohtorikoulutettava Annu Perälä kertoo kansanedustajien rekrytoitumisesta vuosina 1970–2015, erikoistutkija Jenni Karimäki analysoi vihreiden hidasta jytkyä ja erikoistutkija Erkka Railo sosiaalista mediaa ja Twitteriä.

Muokattu 11.11.2017 kello 12.15: Korjattu Maria Lohelan puolue ja Sini Ruohosen työpaikka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat