Paikalliset

Teatterisillasta tulee Taru Sormusten Herrasta -silta ja Hämähäkkitontin kallioista Tuomiovuori

Arkistokuva

Vesa Aaltonen

Turun kaupunki toi viime vuonna turkulaisille joululahjaksi Satusillat. Nyt kaupunkilaisten iloksi luodaan kokonaisvaltainen Satumainen Aurajoki -teos, joka avautuu joulukuun alussa.

Suunnittelija Janne Auvisen valo- ja äänitaideteoksista koostuva kokonaisuus täyttää Turun tuomiokirkon ja Turun linnan välisen jokirannan kahdella elämyssillalla, valoinstallaatioilla ja sovelluksen kautta aistittavilla äänimaisemilla.

Kirjastosilta muuttuu klassisen musiikin sillaksi. Sillalla kuullaan Turun Filharmonisen Orkesterin esittämiä tallenteita ylittäjien iloksi. Teatterisillasta taas tulee Taru Sormusten Herrasta -silta ja Hämähäkkitontin kallioista Tuomiovuori.

– Kannattaa antaa sadun viedä. Nuorimmatkin seikkailijat tuntevat sormusten saagat, joiden mukana pääsee jo nyt kuulostelemaan Kontua ja Lukitarin sihinää, Rohanin ratsastajia ja Tuomiovuoren jylinää. Jo paljon ennen kuin tarina alkaa Turun Kaupunginteatterissa, Auvinen kuvailee.

Turkulaisille avautuu 2. joulukuuta myös 11 eri äänimaisemaa käsittävä Satumainen Aurajoki mobiilisovellus.
– Ilmainen sovellus ladataan kännykkään. Maisemia on lukuisissa eri paikoissa, kuten Vanhalla Suurtorilla, Vähätorilla ja Auransillalla, kertoo Satusilta-idean isä Kari Veijonen.

– Ääniteokseen pääsee itse interaktiivisesti mukaan Pokemon-tyyppisesti. Eli voi löytää ääniaarteita, äänisuunnittelija Eero Auvinen jatkaa.

Sovellus johdattaa alueelta toiselle ja kun jokainen ääniraita on tallennettu, koostuu niistä yhdessä upea musiikkielämys. Ideana on, että kaupunkilaiset keräävät jokaisen ääniraidan. Sitten he voivat osallistua arvontaan, jonka pääpalkintona on risteily Karibialla. Arvonta suoritetaan 6.4.2018.

Satumaisen Aurajoen avajaiset järjestetään Aurajokivarressa lauantaina 2. joulukuuta kello 17. Ohjelmassa on muun muassa ääniseikkailua, maistiainen helmikuussa Kaupunginteatterin ohjelmistossa nähtävästä Taru Sormusten Herrasta -esityksestä sekä Euga-kuoron esitys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat