Hyvä Turku! – Pippurimyllyn pippuripihvi äänestettiin Suomen parhaaksi klassikkoruoka-annokseksi

Viljo Ravantti (vas.) ja Matti Ravantti sekä kuuluisa pippuripihvi, jota myydään Pippurimyllyssä vuodessa kymmeniä tuhansia annoksia.

Teemu Nurmi

RUOKA Suursuosikkiannos on ollut ravintolan listalla alusta asti eli 43 vuotta.

Turun Pippurimyllyn pippuripihvi voitti Etelä-Suomen Median lehtien äänestyksen Suomen parhaasta klassikkoravintola-annoksesta.

– Voitto lämmittää aina mieltä ja etenkin, kun äänet ovat asiakkaiden antamia, Pippurimyllyn ravintoloitsija Matti Ravantti sekä useita muitakin ravintoloita Turussa pyörittävän perheyhtiö Ravantit Oy:n toimitusjohtaja Viljo Ravantti iloitsevat ykköstilasta kisassa, jossa oli mukana sata klassikkoannosta eri puolilta Suomea.

Ravantin veljesten vanhemmat perustivat Pippurimyllyn vuonna 1974 Stålarminkatu 2:een, jossa se edelleen sijaitsee. Pippuripihvi tuli ravintolan ruokalistalle heti alussa.

Nuoremmat Ravantit eivät olleet silloin paikalla valitsemassa pihviä a la carteen, mutta sanovat, että yleensä kun jokin maistuu hyvältä omassa suussa, pitää luottaa asiakkaidenkin tykästyvän siihen.

Pippurimyllyn pippuripihvi on kuulemma ollut samanlainen ensimmäisestä annoksesta lähtien.

– Aitoa kermaa ja aitoa voita. Sisäfilepihvi keitetään lopuksi kermassa. Sen enempää ei voi paljastaa meidän versiostamme pippuripihvistä, Viljo Ravantti kuvailee annosta, jota Pippurimyllyssä myydään tänä päiväkin kymmeniä tuhansia vuodessa.

Pippuripihvi on yksi suosituimmista annoksista suomalaisissa ravintoloissa. Matti Ravantti kertoo sen valmistustapoja olevan varmaan vaikka kuin paljon, mutta hän ei ole juurikaan syönyt kilpailijoiden pippuripihvejä.

Pippurimylly on Ravantit Oy:n ravintoloiden lippulaiva. Sen asema on vakaa ja merkittävä. Pippurimylly ei ole 43 vuoden aikana muuttunut muuttumisen takia.

– Moneen taipuva ravintola, Viljo Ravantti määrittelee konseptin.

Klassikkoannoskilvan käynnistänyt kokenut ravintolakirjailija -ja toimittaja Sakari Nupponen jakoi maan viiteen äänestysalueeseen: Helsinki, Tampere, Turku, Lappi ja muu Suomi. Äänestyslistalle pääsi sata annosta.

Turusta mukana olivat Pippurimyllyn pippuripihvin lisäksi Tiirikkalan lohikeitto, Brahen kellarin toast skagen, Paninin pihvipanino, Xoco'sin snikkeri, Karu Izakayan teriyaki ribs, Kaskiksen kalaympyrä, Kertun jallupullat, Mamin maksa itse, M Kitchen & Cafén mustajuurikeitto ja lehtikaalisipsit, Panimoravintola Koulun paistettu maksa, Pinellan paahdettu siika, Aunen Aunen tapakset, Blankon lammaspasta, Ludun härkätartar, Nooan tartar, Teinin Teinin pannu, Sergio'sin Saltimbocca alla Romana, Svarte Rudolfin silakat ja Turun kellariravintolan keittiömestarin pippuripihvi.

Käyttäjän Teemu Nurmi kuva
Teemu Nurmi