Linnan juhlien juontaja Piia Pasanen paljastaa: Näiden vieraiden tunnistaminen on kaikkein vaikeinta

Jussi-Pekka Rantanen ja Piia Pasanen juontavat kuudetta kertaa Linnan juhlien tv-lähetystä.

Yleisradio

Toimittajat Piia Pasanen ja Jussi-Pekka Rantanen ovat selostaneet Linnan juhlia koko presidentti Niinistön toimikauden ajan.

Noin 1 800 vieraan suoran kättelymaratonin selostaminen on suoritus, joka vaati laajaa ennakkotyötä sekä tiukkaa keskittymiskykyä lähetyksen alkaessa.

Hyvästä valmistautumisesta huolimatta tunnistaminen voi olla vaikeaa. Huippu-urheilija, jonka normaalisti näkee hikisenä pipo tai lippalakki päässä, näyttää juhlalookissaan tyystin erilaiselta.

– Monet yli 50-vuotiaat miehet samantyyppisissä silmälaseissa ja frakeissa näyttävät usein hyvin samanlaisilta. Myös veteraaneja ja muita ikäihmisiä voi olla vaikea erottaa toisistaan, Pasanen kertoo.

– Lähtökohtaisesti kaikkia sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole paljon julkisuudessa, on vaikea tunnistaa, Rantanen jatkaa.

– Sekä ne, joiden ulkonäkö muuttuu huomattavasti aiemmin nähdystä. Esimerkiksi silmälasit, tai niiden poisjättäminen ja se, ovatko hiukset kiinni vai auki, muuttavat ulkonäkö todella paljon, Pasanen lisää.

Eivätkä kaikki nimet ja tittelit aina oikein mene.

– Mokia tulee aina, eikä niitä pidä alkaa pelätä, Rantanen sanoo.

– Pieni rosoisuus kuuluu suoraan lähetykseen. Yleensä joku kollegoista paikkaa virheen tyylikkäästi, Pasanen kertoo.

Esplanadin puolelta tulevien vieraiden kättelyn selostamista helpottaa se, että vieraat saapuvat protokollan mukaisessa järjestyksessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän marjo.j.ramo@media.fi kuva
Marjo Rämö