Turun linnassa juhlitaan itsenäisyyttä kristillisessä hengessä

Turussakin pidetään itsenäisyyspäivänä omat linnanjuhlat.

Turun linnan Kuninkaansaliin kokoontuu väkeä ympäri Suomen sekä naapurikansoista juhlimaan 100-vuotiasta Suomea. Kunnian kruunu -juhla yhdistää ihmisiä Suomen naapurimaista ja Suomen historiallisista maakunnista rakentamaan yhteyttä, sovintoa ja rauhaa.

Kristillisessä hengessä toteutettavassa juhlassa kuullaan rukoustervehdyksiä Suomen naapurimaista ja Suomen historiallisista maakunnista. Maat ja maakunnat muodostavat keskenään rukousparit ja vaihtavat juhlassa keskenään lahjoja.

Järjestäjien mukaan pyrkimyksenä on rakentaa vahvempaa yhteyttä, sovintoa ja rauhaa Itämerta ympäröivien maiden kanssa ja Suomen sisällä. Kuninkaansalissa juhlitaan koko päivä. Pääjuhla on kello 12–18 ja iltajuhla kello 19–24.

Kunnian Kruunu -juhlan toteuttamisen takana on vapaaehtoisvoimat. Kristillinen yhdistys Kansojen kunnia ry eli Emilia Heinonen, Anniina Yli-Rajala ja Saara Kaikkonen ovat lähteneet toteuttamaan ideaa, jonka yhdistyksen toiminnanjohtaja Emilia Heinonen sai sydämelleen kuutisen vuotta sitten.

Yhdistys ja projektissa toimivat vapaaehtoiset haluavat omalta osaltaan toivottaa 100 -vuotiaalle Suomelle ja sen entiselle pääkaupungille hyvää ja siunattua itsenäisyyspäivää.

Lisätietoja on osoitteessa www.kunniankruunu.com.

Käyttäjän Janne Koivisto kuva
Janne Koivisto