Aura Brass Band ja Mieskuoro Naskalit itsenäisyyspäivän konsertissa

Turun NMKY:n piirissä toimivat musiikkiryhmät Aura Brass Band ja Mieskuoro Naskalit ovat päättäneet yhdessä tarttua tilaisuuteen konsertoida maamme itsenäisyyden satavuotisjuhlapäivänä. 

Sigyn-salissa itsenäisyyspäivän iltapäivällä kello 16 kuultavaan konserttiin on valittu tietenkin suomalaista musiikkia. Kuultavat kokoonpanot ovat molemmat tietyllä tapaa harvinaisia – brass band koostuu pelkistä vaskipuhaltimista ja lyömäsoittimista, kun taas mieskuorossa laulaa nimensä mukaisesti vain miehiä. Konsertissa voidaan näin tuoda hieman erilainen ja omintakeinenkin näkökulma suomalaisuuteen musiikissa. 

Aura Brass Band soittaa Jean Sibeliuksen Andante festivon, Redheadin Suomalainen sarjan, Viitasaaren Pohjalaisen rapsodian sekä Aamulla varhain -teemaan perustuvan rapsodian. Mieskuoro Naskaleiden osuudessa kuullaan Jean Sibeliuksen mieskuorotuotannon helmet op. 18, Toivo Kuulan, Leevi Madetojan ja Selim Palmgrenin mieskuoroklassikkoja sekä muutama viihteellisempi numero. Molempien puoliaikojen viimeisessä numerossa kokoonpanot yhdistävät voimansa hyvin isänmaallisessa hengessä – esittään Jean Sibeliuksen Jääkärimarssin ja Finlandian.

Turun NMKY:n Aura Brass Band on perustettu elokuussa 2004. Orkesterin yhtenä tärkeänä tehtävä on tehdä eurooppalaista Brass Band ‐kulttuuria paremmin tunnetuksi Suomessa sekä kannustaa niin nuoria kuin aikuisia vaskimusiikin pariin. Orkesteria on perustamisesta lähtien johtanut musiikin maisteri Pekka Lyytinen.

Turun NMKY:n Mieskuoro on perustettu vuonna 1919. Kuoroa on johtanut vuodesta 2005 lähtien Tommi Saalas.

Käyttäjän Tomi Kangasniemi kuva
Tomi Kangasniemi