IL: Maahanmuuttokriittinen Suomi Ensin -ryhmittymä kerää kannatuskortteja Paavo Väyryselle

Maahanmuuttokriittinen Suomi Ensin -ryhmittymä kerää kannatuskortteja Paavo Väyryselle.

Arkisto Sauvo Jylhä

Suomi Ensin -ryhmittymä kerää presidenttiehdokkuuteen vaadittavia kannatuskortteja Paavo Väyryselle, kertoo Iltalehti. Ryhmittymän oma ehdokas Ilja Janitskin ilmoitti viime viikolla, että hän luopuu kannatuskorttien keräämisestä.

– Se on heidän henkilökohtainen valintansa, että keräävät kortteja. Kyllä tämä tieto varmasti paikkansa pitää, Paavo presidentiksi -kampanjan kampanjapäällikkö Seppo Hauta-aho vahvistaa Iltalehdelle.

Suomi Ensin -ryhmittymä on kerännyt Väyrysen kannatuskortteja ainakin lauantaina Itäkeskuksessa Helsingissä. Hauta-aho kumoaa Iltalehdelle väitteen, että Suomi Ensin -ryhmittymä olisi suorastaan ahdistellut ohikulkijoita Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla.

Paikalle kutsuttiin lauantaina poliisipartio, mutta ahdistelua ei ole raportoitu, Helsingin poliisista vahvistetaan Iltalehdelle.

– Siellä on Itäkeskuksen vartijat vaatinut heitä poistumaan Tallinnanaukiolta, joka on käsittääkseni kaupungin aluetta. Nämä eivät ole suostuneet poistumaan ja poliisi on soitettu paikalle. Poliisit eivät antaneet heille poistumiskäskyä, Hauta-aho kertoo.

Myös tilanteesta julkaistun nettivideon mukaan viranomaiset antoivat ryhmittymän jatkaa rauhassa.

– Kysymys on vakavasta asiasta, jos joku taho haluaa tällaisen korttikeruun estää julkisella paikalla, eli loukata poliittisia toimintavapauksia, Hauta-aho toteaa Iltalehdelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus