Paikalliset

Turulla huikeat Tiedepuisto-suunnitelmat: Yli miljoona neliötä rakentamista ja yli 10 000 uutta työpaikkaa

Havainnekuva Masterplanista.

Cederqvist & Jäntti Architects

Yli miljoona neliötä uutta rakentamista, usean miljardin investoinnit, yli 10 000 uutta työpaikkaa ja asuntoja 20 000 uudelle turkulaiselle tunnin etäisyydellä pääkaupunkiseudusta. Tätä on luvassa, kun Turun kaupunki kehittää Turun Tiedepuiston aluetta kansainvälisesti merkittävänä osaamiskeskittymänä ja huippuosaamisen näyteikkunana.

Turku rakentaa määrätietoisesti kasvua vastauksena poikkeuksellisen mittavalle positiiviselle rakennemuutokselle. Yliopistokampusten ja Kupittaan alueelle levittäytyvällä Tiedepuistoalueella on merkittävä rooli kasvun tukemisessa.

– Turun Tiedepuistolla on mahdollisuus olla globaalisti merkittävä innovaatiokeskittymä, jossa alueen elinkeinoelämä, korkeakoulut sekä elinkeinoyhtiö toimivat ainutlaatuisella tavalla yhteisten päämäärien eteen, toteaa kaupunginjohtaja Minna Arve.

Tiedepuiston tulevaisuuskuvan (Turun Tiedepuiston Masterplan 2050) tavoitteena on luoda suuntaviivat tulevien vuosikymmenten kehitykselle ja visioida millaisena Itäharjun suuntaan laajentunut kokonaisuus näyttäytyy tulevaisuudessa. Masterplanilla tähdätään ennen kaikkea siihen, että Tiedepuiston sijainnin poikkeukselliset lähtökohdat ja monipuolisen osaamiskeskittymän luoma potentiaali saadaan mahdollisimman täysimääräisesti hyödyntämään kokonaisvaltaista kehitystä.

Yhteensä noin 90 hehtaarin kokoinen Itäharjun kolmion alue tarjoaa alustan Tiedepuiston merkittävälle kasvulle. Kokonaisuudessaan alueen arvellaan uudistuvan kuluvan vuosisadan puoliväliin mennessä.

Tunnin junayhteys Helsinkiin, kävelymatka keskustaan ja erittäin houkuttelevia asumisen kohteita puistonäkymin. Turun Tiedepuiston alue kasvaa asukasmäärältään jopa 20 000:lla, kun uusia asuntoja rakentuu Kupittaan puiston laitaan, Itäharjulle ja ylioppilaskylään. Asukasmäärän voimakas kasvu lisää alueen ympärivuorokautista elävyyttä ja monipuolistaa sen palvelutarjontaa.

Tiedepuiston kehittäminen on jo täydessä vauhdissa, ja nostokurkien parvi halkoo alueen taivasta. Terveyskampus täydentyy useilla uusilla sairaaloilla, kun rakenteilla olevien T3:n ja Medisiina D:n lisäksi alueelle nousevat myös TYKSin psykiatrinen sairaala ja Pohjola Sairaala.

Masterplanin avulla turvataan terveydenhoidon huippuosaamiskeskittymän laajenemismahdollisuudet myös tulevaisuudessa. Myös ylioppilaskylässä rakennetaan täyttä vauhtia. Uusia opiskelija-asuntoja on valmistumassa jopa tuhat vuoteen 2022 mennessä. Uusi palloiluhalli sekä Vierailu- ja innovaatiokeskus JOKI avautuvat asiakkaiden käyttöön jo lähiviikkoina.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat