Juutinrauman sillan tukipilareiden juurelta paljastuu karu näky – Silta-sarjan viimeinen kausi käynnistyy 1. tammikuuta

Suositun tanskalais-ruotsalaisen Silta-sarjan viimeinen tuotantokausi alkaa TV1:ssä maanantaina 1. tammikuuta.

Valtavan suosion saavuttanut, palkittu tanskalais-ruotsalainen Silta etenee neljänteen kauteensa, josta tulee samalla sarjan loppuhuipennus. Tuotantokauden ensimmäinen jakso esitetään maanantaina 1. tammikuuta.

On kulunut pari vuotta edellisen kauden häkellyttävistä tapahtumista. Saga Norén (Sofia Helin) istuu vankilassa tuomittuna äitinsä murhasta, mutta vakuuttaa edelleen syyttömyyttään. Kuinka Sagan kaltainen ihminen sopeutuu vankilaelämään, jossa itsemääräämisoikeus rajoittuu siihen, totteleeko vartijoita suosiolla vai ei.

Henrik Sabroe (Thure Lindhardt) ei ole luovuttanut Sagan suhteen vaan käy tapaamassa ystäväänsä ja koettaa pitää naisen mieltä korkealla. Sagan tuntien tehtävä ei helpoimmasta päästä, mutta Henrikillä ei ole vaihtoehtoja.

Juutinrauman sillan tukipilarin juuresta paljastuu karu näky: nainen on haudattu elävänä hiekkaan ja kivitetty kuoliaaksi. Tanskan poliisi ryhtyy tutkimaan murhaa.

Käy ilmi, että uhri toimi politiikan huipulla. Joutuiko hän päivänpolttavien poliittisten kysymysten uhriksi, vai onko provokatiivisen murhan motiivi jossain syvemmällä?

Kun Sagan tilanne muuttuu ratkaisevasti uusien todisteiden valossa, Henrik haluaa hänet mukaan avustamaan Tanskan poliisia. Aivan kaikki eivät tervehdi ruotsalaiskollegan paluuta riemulla, sillä uusi tulokas syrjäyttää vääjäämättä jonkun toisen.

Sagalle paluu työhön on parasta mitä hänelle voi tapahtua, mutta jopa poliisissa on tehty uudistuksia, jotka ovat hämmentäviä rutiinien varassa elävälle erityislaatuiselle poliisille. Niistäkö johtuu, että Saga alkaa yhtäkkiä kärsiä paniikkikohtauksista ja mieleen palautuu kuvia menneisyydestä. Henrikillä on omat aaveensa, joiden kanssa hän joutuu elämään.

Silta-sarjan viimeinen tuotantokausi Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 1.1.2018 alkaen.

Ensimmäinen jakso poikkeuksellisesti maanantaina, muut jaksot sunnuntaisin klo 22.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus