Urheiluseurojen kiinnostus hyväntekeväisyyteen kasvamassa

Kaarinan HC Indians tukee nuoria jääkiekkojunioreita kampanjalla.

Oona Kokko

TUTOn toimitusjohtaja Dani Aavinen uskoo urheiluseurojen kiinnostuksen hyväntekeväisyyteen vain lisääntyvän.

Tomi Kangasniemi

URHEILU Turun seudun jääkiekkoseurat ovat lähteneet mielellään erilaisiin hyväntekeväisyyskampanjoihin.

Urheiluseurat ovat entistä enemmän mukana erilaisissa hyväntekeväisyyskampanjoissa. TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Dani Aavinen kertoo, että seura on ollut mukana muun muassa Fight Back Runissa. Viime kaudella HC TPS haastoi TUTOn mukaan presidentti Sauli Niinistön #kannustusryhmään, jonka tavoitteena oli kiusaamisen vähentäminen.

Tällä kaudella TUTOlla on kampanja, jossa vähävaraisille perheille lahjoitetaan TUTO-kortteja. Lahjoitettujen korttien määrä kasvaa koko ajan.

– Kaikki seuran yhteistyökumppanit, jotka ostavat meiltä jotain, kasvattavat hyväntekeväisyyspottia, Aavinen kiteyttää ajatuksen.

Eli kun yritykset ostavat TUTOlta yhteistyökumppanuuksia, hintaan kuuluu automaattisesti tietty määrä TUTO-kortteja, jotka ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Aavisen mukaan aloite kampanjaan lähti TUTOlta. Jo syyskuussa Hope ry:n kautta lahjoitettiin vähävaraisille perheille TUTO-kortteja 200. Nyt lahjoitettujen korttien määrä on jo päälle 370:n.

Aavisen mukaan TUTOn pelaajat ovat osallistuneet myös esimerkiksi Nälkäpäivä-keräyksiin. Hyvää pyritään siis seurassa tekemään sen mukaan, mikä pienellä organisaatiolla on mahdollista.

– Vaikuttaa siltä, että urheilubisneksessä hyväntekeväisyys on lisääntymässä. Jääkiekossa Mikkelin Jukurit on ollut näkyvin esimerkki. Me pystymme kumppaneidemme kanssa tekemään alueellisesti hyvää. Yritykset maksavat, urheiluseura on välineenä ja hyväntekeväisyysjärjestöt takana. Tällainen vaikuttaminen on kasvamassa, ja se on hyvä juttu, Aavinen tiivistää.

Myös Kaarinassa hyväntekeväisyys kiinnostaa. Kampanjalla halutaan tukea juniorikiekkoilijoita, joiden sosiaalinen tai taloudellinen tausta saattaisi muuten estää jääkiekon harrastamisen.

Jääkiekon harrastaminen varustekuluineen ja kausimaksuineen on useissa perheissä suuri kustannuserä. Niinpä Suomi-sarjassa pelaava HC Indians Kaarina aikoo lahjoittaa 10 prosenttia marras- ja joulukuun aikana saamistaan sponsorituloista Kaarinan Kiekko-Pojille.

– Jääkiekko on harrastuksena kallis ja vaatii taloudellisia uhrauksia perheiltä. Siksi kaikki apu on enemmän kuin tervetullutta. Alkava keräys on hieno kädenojennus edustusjoukkueelta junioripuolelle, Kiekko-Poikien puheenjohtaja Velimatti Lehtonen kiittelee.

HC Kaarinan Indians aloitti junioreja tukevien sponsoripakettien myynnin 24. marraskuuta. Paketteja myydään jouluaattoon saakka, jonka jälkeen kertynyt lahjoitussumma ohjataan KaKiPo:lle.

Written by:

Tomi Kangasniemi

Ota yhteyttä