Ei natseja Helsinkiin -marssi ja Pohjoismainen vastarintaliike liikkeellä – kaksi otettu kiinni 

Helsingin poliisi kehottaa välttämään yksityisautoilua keskustassa illan aikana.

Suomi100 -juhlallisuudet ja muut tapahtumat vaikuttavat laajasti Helsingin keskustan liikenteeseen varsinkin Kauppatorin ja Presidentinlinnan lähistöllä.

Ensimmäiset itsenäisyyspäivän marssit ovat jo liikkeellä. Kello 15.15 Hakaniementorilla alkoi Helsinki ilman natseja -mielenosoitus. Marssiin osallistuu poliisin mukaan noin 1 000 kaupunkilaista.

Kello 16 Narinkkatorille kokoontui puolestaan Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoitus. Sen on tarkoitus jatkua kulkueena Töölöön Kisahallille. Poliisin mukaan tällä marssilla osallistujia on noin 300. Osa Pohjoismaisen vastarintaliikkeen marssijoista osallistuu todennäköisesti myös klo 18 Töölöntorilta starttaavaan 612-soihtukulkueeseen.

Ei natseja Helsinkiin -vastamielenosoittajat päättävät Hakaniementorilta lähteneen kulkueensa joidenkin satojen metrien päähän 612-soihtukulkueesta Hesperiankadulle.

Poliisin mukaan marssit ovat sujuneet toistaiseksi rauhallisesti.

Viisi ihmistä on poliisin mukaan otettu kuitenkin kiinni. Yksi kiinniotetuista häiriköi Hakaniemestä lähtenyttä Ei natseja Helsinkiin -kulkuetta ja kaksi Narinkkatorilla ollutta kulkuetta, yksi haastoi riitaa sivullisen kanssa ja heitti tätä oluttölkillä, ja yhdeltä löytyi Töölössä kaasusumutin.

Molempia marsseja voi seurata tästä.

Poliisi seuraa molempia marsseja myös Twitterissä.

Kello 17 lähtee liikkeelle myös ylioppilaiden soihtukulkue. Se marssii Hietaniemen hautausmaalta Senaatintorille. Kulkue lähtee liikkeelle kello 17 ja on perillä noin kello 18. Poliisin mukaan soihtukulkue etenee reittiä Hietaniemenkatu – Arkadiankatu – Mannerheimintie – Pohjoisesplanadi – Mariankatu – Aleksanterinkatu – Senaatintori.

Linnan juhlat käynnistyvät puolestaan kuuden maissa. Presidentinlinnalle saapuvien vieraiden vuoksi liikenteeseen tulee illalla rajoituksia Presidentinlinnan ja Kauppatorin lähistöllä. Poliisi ohjaa liikennettä.

Suomi100 -juhlinta huipentuu iltakymmeneltä ilotulitukseen Eteläsataman yllä.

Yleisömäärästä riippuen Kauppatorin kohdalta suljetaan liikenne Laivasillankadulta, Etelärannasta ja Pohjoisesplanadilta.

Päivitetty tieto kiinniottojen määristä klo 19.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus