Puheenaihe

Naisten määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa kasvussa – naiset korkeammin koulutettuja kuin miehet

Kuvituskuva

Arkisto/Päivi Tuovinen

Naisten määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa on noussut ennätyslukuihin, eli 23 prosenttiin, käy ilmi Keskuskauppakamarin naisjohtajaselvityksessä. Naisten osuus johtoryhmien jäsenistä on suurempi nuoremmissa ikäluokissa, sillä alle 40-vuotiaista johtoryhmän jäsenistä naisten osuus on 28 prosenttia.

Selvityksen mukaan noin 70 prosenttia johtoryhmien naisjäsenistä johtaa tukitoimintoja eli HR-, viestintä- tai lakiasioita. Kuitenkin nuoremmissa ikäluokissa naiset johtavat useammin liiketoimintoja kuin vanhemmissa ikäluokissa.

Selvityksessä käy myös ilmi, että johtoryhmien naisjäsenet ovat keskimäärin korkeammin koulutettuja kuin miehet. 78 prosentilla miehistä on ylempi korkeakoulututkinto, kun sama luku naisilla on 87 prosenttia.

– Useamman vuoden jatkunut myönteinen kehitys nuoremmissa ikäluokissa osoittaa muutoksen olevan käynnissä. Lisäksi tänä vuonna tehdyistä johtoryhmänimityksistä peräti 31 prosenttia on mennyt naisille. Tämän perusteella voidaan ennustaa, että naisten määrä koko ylimmässä johdossa tulee myös jatkossa kasvamaan, Keskuskauppakamarin lakimies Antti Turunen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat