Paikalliset

Turun perussuomalaiset lyttäävät valtuutettujen adressin – Ville Tavio: Häpeän Katteluksen toimintaa

Kuvituskuva

Arkisto

Turun perussuomalaiset kritisoivat sitä, että yli 40 Turun kaupunginvaltuutettua on allekirjoittanut kannanoton paremman turvapaikkapolitiikan puolesta.

Perussuomalaisten mukaan kannanotto ei tee turvapaikkapolitiikasta yhtään parempaa. Heidän mielestään adressi kyseenalaistaa hallinto-oikeuksien päätöksenteon oikeusvarmuutta turvapaikkavalituksissa. 

– Käytännössä adressilla vastustetaan kielteisiä turvapaikkapäätöksiä. Adressissa vedotaan ”eurooppalaisiin arvoihin, kansainväliseen lainsäädäntöön ja humanitääriseen suojeluun”. 

– Adressin tiedotteessa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus (kok.) puhuu pienistä virheistä turvapaikkaprosessissa, jotka voivat aiheuttaa suurta vahinkoa turvapaikanhakijalle.

Perussuomalaiset pitävät huolestuttavana, että muut puolueet kyseenalaistavat lainvoimaisia kielteisiä turvapaikkapäätöksiä. 

– Häpeän sitä, että Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja kyseenalaistaa suomalaisen oikeusjärjestelmän luotettavuuden turvapaikkaprosessissa, sanoo perussuomalaisten Turun valtuustoryhmän puheenjohtaja ja juristikansanedustaja Ville Tavio.

– Mihin unohtui vallan kolmijako-oppi, jossa päättäjät eivät saa puuttua itsenäisten tuomio-istuimien toimintaan? Tämä adressihan vain moittii hallinto-oikeuksien antamia kielteisiä turvapaikkapäätöksiä vailla mitään perustetta, Tavio ihmettelee. 

Adressin tiedotteen mukaan tarkoitus on vedota pääministeri Juha Sipilään (kesk.) ja oikeusministeri Antti Häkkäseen (kok.). 

Perussuomalaisten valtuustoryhmä pitää erikoisena, että kokoomuslainen kaupunginhallituksen puheenjohtaja tekee adresseja hallitukselle, vaikka valtiovarainministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kuuluu kokoomuksen Turun valtuustoryhmään.

– Mitä muuta tällä adressilla voidaan tavoitella kuin sitä, että myös Turun valtuutetut hallituspuolue kokoomuksesta ja keskustasta moittivat julkisesti oman hallituksensa turvapaikkapolitiikkaa liian tiukaksi ja pyytävät löysempää linjaa?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

38 Turun valtuutettua allekirjoitti kannanoton paremman turvapaikkapolitiikan puolesta11.12.2017 08.51

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat