Paikalliset

Turun kaupunki myönsi Aboa-apurahan valokuvataiteilija Vesa Aaltoselle

Vesa Aaltonen on turkulainen freelance-kuvaaja.

Vesa Aaltonen

 

Turun kaupungin kulttuurilautakunta päätti yksimielisesti myöntää Aboa-apurahan valokuvaaja Vesa Aaltoselle.

Aboa-apuraha on vuoden työskentelyapuraha, jonka suuruus vuodelle 2018 on 20 309,40 euroa. Määräaikaan 31.10.2017 mennessä Aboa-apurahaa haki yhteensä 18 taiteilijaa.

Kulttuurilautakunta toteaa perusteluissaan Vesa Aaltosen liikkuvan laaja-alaisesti taiteen kentällä. Aaltonen on tullut tunnetuksi monipuolisena kuvaajana, joka tulkitsee teoksissaan Aurajoen rantojen kansallismaisemaa sekä muuttuvaa kaupunkikuvaa ja sen asukkaita.

Aboa-apurahan turvin Aaltonen keskittyy muuttuvaa ja pysyvää kaupunkikuvaa käsittelevän valokuvaprojektin työstämiseen osa-alueiden kaupunkimaisema, luonto ja ihminen kautta.

Vesa Aaltonen (s. 1965) on turkulainen freelance-kuvaaja. Hän on valmistunut vuonna 1995 Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta ja työskennellyt laaja-alaisesti valokuvauksen kentällä. Aaltonen on toiminut myös valokuvauksen opettajana Turun taideakatemiassa.

Aaltonen on ollut toteuttamassa erilaisia yhteisöllisiä valokuvausprojekteja, osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin ja pitänyt yksityisnäyttelyitä sekä Suomessa että Ruotsissa vuodesta 1997. Aaltosen teoksia on muun muassa Turun ja Helsingin kaupungin taidemuseoiden kokoelmissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat