Paikalliset

Taustalla huorittelua, huutelua ja lasten häiritsemistä – Sami Hintsasen naapuri määrättiin vuodeksi lähestymiskeltoon

Sami Hintsanen ja Varpu Nummela kertoivat Pirkanmaan käräjäoikeudessa oman näkemyksensä akaalaisen pihapiirin tapahtumista.

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeus on määrännyt Sami Hintsasen naapurin vuoden mittaiseen, perusmuotoiseen lähestymiskieltoon. Lähestymiskielto koskee Hintsasta, tämän avovaimo Varpu Nummelaa ja perheen neljää lasta. 

Kaikki alkoi puolitoista vuotta sitten 30 senttimetrin takia. Tuo on etäisyys, josta laulaja Sami Hintsaselle tuli kesällä 2016 sanailua naapurinsa kanssa. Akaaseen avioeronsa jälkeen uuden naisystävänsä luokse muuttanut Hintsanen pääsi osalliseksi selvittelyä, jossa pohdittiin, mihin tiiviisti asutun, uudehkon asuntoalueen postilaatikkoryhmä sijoittuu. Miehen naapuri oli sitä mieltä, että sitä ei sijoiteta hänen pihansa eteen ja oli käynyt sen yön aikana siirtämässä 30 senttiä sivummalle.

– Se saatanan postilaatikko ei minun taloni eteen tule, oli naapuri Hintsasen mukaan sanonut.

Hintsanen ja oikeudessa todistanut toinen naapuri sanoivat, että mainittu naapuri oli jo hyvissä ajoin kertonut, ettei halua olla kenenkään kanssa tekemisissä. Se olisi Hintsaselle hänen omien sanojensa mukaan sopinut.

Mutta. Tuo kiista ja siitä sittemmin syntynyt naapurisota nousi torstaiaamuna toistamiseen esille Pirkanmaan käräjäoikeudessa tämän syksyn aikana. Ensimmäistä kertaa se oli esillä oikeuskäsittelyssä, jossa Hintsanen lopulta tuomittiin sakkorangaistukseen naapurinsa pahoinpitelystä. Nyt Hintsanen ja avovaimonsa Varpu Nummela hakevat vuoden mittaista lähestymiskieltoa naapurilleen.

Lähestymiskielto tulisi koskemaan myös pariskunnan neljää lasta. Hintsasella on kaksi lasta edellisestä avioliitostaan, samoin Nummelalla.

– Ajattelimme, että tilanne jää siihen kun naapuri saa syksyllä sen minkä on halunnut, pahoinpitelytuomion Hintsaselle. Tilanne on kuitenkin naapurin kanssa vain pahentunut, joten nyt olemme tässä tilanteessa, perusteli pariskuntaa edustanut asianajaja Kaarle Gummerus Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Naapuri itse ei ollut käsittelyssä paikalla. Hän oli toimittanut oikeudelle useampisivuisen kirjallisen lausunnon, jonka ytimenä hän syyttää Hintsasta tarkoituksellisesta ajojahdista. Varpu Nummela huokasi useampaan kertaan, kun miehen lausunto luettiin oikeudessa. Nummela purskahti itkuun, kun hän kertoi kokemuksistaan naapurin kanssa.

– On ollut huorittelua ja nimittelyä, oletko pannut sitä ja tätä-tyyppistä huutelua. Tämä perustuu ilmeisesti erään viikkolehden huhujuttuun sekä internetin keskustelupalstoilla esitettyihin väitteisiin.

– Ahdistavinta naapurissa on varmasti se, että hän on selvittänyt meidän asioitamme ja meistä esitettyjä väitteitä yksityiskohtaisesti ja juurta jaksain. Tällä oikeuskäsittelyllä haluamme, että tämä loppuu. Tällä on vaikutuksia lapsiimme, joista yksi ei uskalla tulla kotiin koulusta ennen kuin on soittanut, että joku aikuinen on kotona, Nummela parahti oikeudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat