Paikalliset

Näitä asioita turkulaiset toivovat vuodelta 2018

TULEVAISUUS Ihmisten mielissä pyörivät Föli, toriparkki, katujen kunnossapito, roskat, turvallisuus, tapahtumat, nuotiopaikat ja Turun F1-kisat.

Päivi Kokkonen työskentelee Kauppakeskus Myllyn Volt-liikkeessä.

Teemu Nurmi

Turkulainen kysyi turkulaisilta, mitä odotuksia ja toiveita heillä on vuodelle 2018. Ihmiset nostivat Facebookin Tämmöttis Turus enne ja ny -ryhmässä esiin yllättävän suurella ponnella paikalliset joukkoliikenneasiat. Ne koskivat sekä Föliä että raitiotiehanketta.

– Älkää vaikeuttako muuta liikennettä raitsikoilla, Matti Vainikainen pyytää kauniisti.

– Toivoisin, että viimeinkin laitettaisiin stoppi utopistiselle ja kalliille ratikkahankkeelle, jonka suunnitteluihin, konsultointeihin ja kokousteluihin on jo nyt palanut veronmaksajien rahoja miljoonien edestä ja alettaisiin tosissaan kehittämään meidän olemassa olevaa kumipyörille perustuvaa joukkoliikennettä ja siihen liittyvää infraa, Reijo Helttula kommentoi.

Esa Kaila taas on vastakkaista mieltä.

– Toivon pikaraitsikan etenemistä Turun joukkoliikenneratkaisussa, jotta saadaan kumipyöräliikenteen saastuttamista ja katuinfran kalliiksi käyvää kulumista vähenemään.

Minna Salminen toivoo Fölin menestyksekkään vesibussiyhteyden jatkuvan myös vuonna 2018 ja niinhän tapahtuukin. Leena Maisala haluaa Fölikortin kelpoisuuden ulottuvan Auraan ja Pia Jalo Paraisille saakka.

Katri Peltola näkee tarpeellisena rollaattorien saamisen maksutta linja-autoihin. Sitäkin Föli kokeilee ensi vuoden puolella.

– Toinen toiveeni on, että kuljettajat eivät käyttäisi kännykkää ajon aikana. Voisivat hymyillä ja tervehtiä useammin. Heissäkin on iloisia kavereita, Peltola jatkaa.

Laila Silvastia harmittaa kaupungin epäsiisteys. Hän haluaa roskat pois lähiöiden teiden ja katujen varsilta ja lasten kulkureiteiltä.

– Kyllä niitä kerääjiä ja roskapönttöjen tyhjentäjiä liikkuu, mutta eivät näe edes roskakasoja roskiksien vieressä.

Heli Saari-Uusimäki ja Marja-Leena Rönn-Salmela näkisivät Puutorin mielellään vilkkaampana tapahtumapaikkana. Samaan hengenvetoon Saari-Uusimäki kaipaa lisää poliisin näkyvyyttä Turun keskustaan.

Toni Nipalaa ärsyttää Turun katujen talvikunnossapito. Sen hän haluaa kuntoon ensi vuonna.

– Siitä maksetaan veroina. Toivon myös varsinkin pimeinä aikoina suojateiden kohdille lisää valaistusta.

Pinja-Mari Forsman haluaa Turkuun enemmän aktiviteetteja ja tapahtumia lapsille sekä nuorille. Minna Salmisen idea on, että Turun keskustassa voisi olla juhannuksena tapahtumia.

– Kaikki eivät lähde sitä maalle viettämään, hän muistuttaa.

– Itse toivoisin tietoa paikoista, missä on nuotiomahdollisuus, kuten Vaarniemenkallio, Tommi Backholm sanoo.

Jarno Linerin ja Arto Jarimon ajatukset pyörivät erilaisissa urheilukisoissa ja huumorissakin.

– Turkuun kannattaa houkutella F1-kisat. Siten saataisiin toriparkille joku järkiperuste: maailman ensimmäinen maanalainen F1-varikko, Lineri toteaa.

– Turkuun voisi järjestää autourheilutapahtuman. Kartingkilpailut, croskartkisan tai rallisprintin. Yleisösuosio olisi taattu, Jarimo pohtii.

Tärppejä vuoteen 2018

Turun raitsikkakeskustelun soppa väljähti vuonna 2017. Nytkähtääkö hanke johonkin suuntaan ensi vuonna?

Missä vaiheessa kuokka iskeytyy Kauppatorin nupukiveen?

Turun ratapihan suurhanke ottanee askeleen eteenpäin, koska ensimmäinen kumppanuussopimus on solmittu.

Ikuispuheenaihe on korkea rakentaminen. Ideoita on lukuisia, Mikä niistä toteutuu? Tuleeko Hämähäkkitontille elämyskeskustorni?

Kaupunkipyörät otetaan käyttöön Turussa vappuna. Siinäkö seuraava superhitti?

Voittaako TPS jääkiekon Suomen mestaruuden 8 vuoden tauon jälkeen?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat