Paikalliset

Spraymaalatun pojan alustava kuolinsyy selvisi – Poliisi: Näin kohtalokkaat tapahtumat etenivät

Kuvituskuva

ESM arkisto

16-vuotias loimaalainen poika kuoli keskiviikkona 27.12. Turun yliopistollisessa keskussairaalassa. Hän oli tehohoidossa viime viikon perjantaista lähtien. Poika tuotiin Tyksiin ambulanssilla loimaalaisesta yksityisasunnosta.

Poliisille on selvinnyt, että kuollut poika oli alkuviikosta, tiistai-illalla 19.12., ennen hoitoon joutumistaan viettänyt aikaansa tuttavansa kanssa. Tuttava oli 24-vuotias loimaalainen mies. Hän oli nauttinut päihteitä muun muassa tuttavan autotallissa.

Tiistaina illalla poika oli itse saanut päähänsä erikoisen ajatuksen spayata itsensä mustaksi. Poika oli sitten spray-maalilla maalannut koko vartalonsa mustaksi itse.

Tiistain jälkeen poika on viettänyt aikaansa eri tuttavien luona aina perjantaihin asti. 16-vuotias nautti tiistai-keskiviikkoiltana ja -yönä alkoholia ja lääkeaineita, ilmeisesti Panadol Forte -lääkettä.

Nautittujen lääkkeiden määrästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta määrä on ollut todella runsas, yli päivittäisen raja-arvon.

Torstain jälkeen poika on alkanut voida pahoin ja perjantaina kunto heikkeni siihen pisteeseen, että pojan äiti tilasi ambulanssin. Poika vietiin Tyksin yhteispäivystykseen, missä hänen kuntonsa melko pian romahti ja hänet siirrettiin teho-osastolle.

Poika oli hoidettavana teholla perjantai-illasta keskiviikkoaamuun, jolloin poika kuoli.

Alustava kuolinsyy viittaa myrkytykseen, jonka syynä on nautittu lääkeaine, todennäköisesti Panadol. Pojan sisäelimet, lähinnä maksa, olivat kärsineet vakavan vaurion.

Tässä vaiheessa poliisi jatkaa asian tutkintaa kuolemansyyn selvittämisenä. Varmuus asiaan saadaan erilaisten kokeiden jälkeen. Tuloksen saamiseen voi mennä kuukausia.

Loimaalaista 24-vuotiasta ei tässä vaiheessa epäillä mistään rikosesta.

Poliisi ei tiedota tapahtuneesta tämän enempää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat