Puheenaihe

Sipilä hehkuttaa talouskasvua pääministerin uudenvuoden tervehdyksessä: "Emme voi jäädä lepäämään laakereillamme"

Juha Sipilä.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Pääministeri Juha Sipilä keskittyi uudenvuoden tervehdyksessään maan taloustilanteen perkaamiseen. Sipilän mukaan tilanne on tällä hetkellä hyvä ja tuoreimpien arvioiden mukaan kansantuote kasvaa vuonna 2017 kolme prosenttia. Työttömien määrä on myös laskussa vuoden takaiseen nähden.

– Työ on paras lääke syrjäytymisen torjumiseksi ja eriarvoisuuden vähentämiseksi. Siksi työllisyyden vahvistaminen on ja pysyy hallituksen tärkeimpänä tavoitteena, sanoo Sipilä.

– Kasvun vahvistuessa on kiinnitettävä erityistä huomiota tuloerojen kasvun torjuntaan. Se edellyttää erityistä pidättyvyyttä niiltä, jotka päättävät kaikkein korkeimmista palkoista ja palkkioista. Hyvää esimerkkiä tarvitaan myös taloutemme kilpailukyvyn vahvistamiseksi. Se edellyttää jatkossakin palkkamalttia.

Sipilä kuitenkin painottaa, että muutostyö jatkuu edelleen. Teknologisen kehityksen ja esimerkiksi ilmastonmuutoksen vuoksi työpaikkoja tulee tulevaisuudessa katoamaan. Sipilän mukaan "yhteinen haasteemme on tunnistaa isot tulevaisuuden kysymykset ja etsiä niihin oikeat vastaukset".

– Vaikka tuoreet talousuutiset ovatkin hyviä, emme voi jäädä lepäämään laakereillemme. Meidän on pyrittävä ennakoimaan yhteiskunnallista kehitystä pidemmällä tähtäimellä. Moni tulevaisuuteen liittyvä muutos näyttäytyy helposti uhkana.

Sipilä lähetti myös sydämelliset onnittelut Virolle, Latvialle ja Liettualle, joiden itsenäistymisestä tulee ensi vuonna kuluneeksi sata vuotta.

– Meitä yhdistää sekä historia että yhteinen, suurten mahdollisuuksien tulevaisuus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat