Paikalliset

Turun tuomiokirkko saa uudet lasten alttaritaulut

Turun tuomiokirkon Agricola-kappelissa avautuu näyttely, jossa ovat esillä lasten alttarikaapin viisi alttaritaulua. Kuvataiteilija Mari Metsämäen teosten aiheina ovat Joulu, Pääsiäinen, Meri, Luominen ja Jumalan syli. Näyttely avataan sunnuntaina 7. tammikuuta klo 15–16. Lasten alttaritaulut jäävät Tuomiokirkkoon.

Teokset ovat reliefimäisiä tekstiilejä ja niillä saa leikkiä. Tutkia taskuja, näpelöidä nappeja ja siirrellä hahmoja.

– Kuvat käsittelevät löyhästi kristinuskon teemoja. Onhan se osa lapsille välitettävää kulttuuriperintöä, ristiriidoistaan huolimatta, sanoo Mari Metsämäki.

Taskutaulut kuvamuotona syntyivät 17 vuotta sitten lasten ja lapsuuden innoittamina. Taiteilijan lähipiiriin syntyi lapsia, ja lapsethan tuovat valon ja ilon elämään. Tekstiilitaulut välittävät tätä suurta ilosanomaa kaikenikäisille väreillään, muodoillaan ja selkeydellään. Tekijälle harmonian saavuttaminen tosin teettää kovasti suunnittelu- ja käsityötä.

– Karmeita materiaalisyöppöjäkin teokset ovat, taiteilija sanoo.

Mari Metsämäki on syntynyt Turussa vuonna 1971. Hän on tehnyt taidetta eri käsityötekniikoilla, maalannut, piirtänyt, veistänyt, valokuvannut, ommellut ja tehnyt performansseja jo lähes 30 vuotta omien sanojensa mukaan vaihtelevalla menestyksellä, mutta aina omilla ideoilla ja ehdoilla.

Vuonna 2012 Metsämäki valmistui kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta Helsingistä. Häntä on luonnehdittu yhdeksi omaperäisimmistä kuvataiteilijoistamme. Teosten valmistamista on tukenut Pyhän Henrikin ekumeeninen säätiö.

Näyttely on avoinna Turun tuomiokirkon Agricola-kappelissa 7.–21.1.2018 klo 11–18, lauantaisin ja sunnuntaisin jo klo 9 alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat