Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Vastuunkanto ei ole pakkopullaa Hirvensalon nuorisoteatterissa

Hirvensalon nuorisoteatterin ohjaaja Minna-Stiina Saaristo-Vellinki (kesk.) sekä näyttelijät Seela Moilanen (oik.) ja Tekla Siltanen (vas.) ymmärtävät vastuunsa teatterin jäseninä.

Sara Ijäs

Hirvensalon nuorisoteatterin jäsenten mielestä vastuun kantaminen ei tunnu pakkopullalta, vaan tulee luonnostaan. Nuorisoteatterin jäsenellä on yllättävän suuri vastuu teatteriproduktion onnistumisen suhteen. Esityskauden lähestyessä harjoituksia voi olla lähes joka päivä.

– Teatteriesityksen valmistuminen on todella monen asian summa, työprosessissa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Jos esimerkiksi lavastus ei valmistu ajoissa, yksi tärkeä, näyttelijöiden toimintaan vaikuttava osa-alue jää viime tippaan, mikä aiheuttaa valtavaa lisästressiä kaikille, Hirvensalon nuorisoteatterin johtaja Minna-Stiina Saaristo-Vellinki kertoo.

Siksi koko työryhmän sitoutuminen sekä tavoitteisiin että aikatauluihin on onnistuneen näytelmäproduktion ehdoton edellytys.

Hirvensalon nuorisoteatterin jäsenet on jaettu kolmeen eri harrastusryhmään: nuorimpiin Pikkuhirvareihin, hieman vanhempiin valmennusryhmäläisiin sekä nuorisoryhmään.

– Missä tahansa teatterissa ihan jokainen näyttelijä, niin lapsi, nuori kuin aikuinenkin on aina vastuussa sekä omasta roolityöstään että näyttelijätiimin ryhmähengestä. Teatterin kaikkein pienimpien jäsenten, 6-10 -vuotiaiden Pikkuhirvareiden osalta tässä onkin vastuuta jo ihan tarpeeksi, Saaristo-Vellinki selventää.

– Sen sijaan teatterille vastaperustetun, 11-14 -vuotiaille tarkoitetun valmennusryhmän yhtenä tärkeänä tavoitteena on valmentaa murrosiän kynnyksellä olevia nuoria siirtymään nuorisoryhmään, jossa työskentely on lapsiryhmää itsenäisempää ja vastuullisempaa, Saaristo-Vellinki jatkaa.

Ryhmistä edistyneimmän, nuorisoryhmän jäsenten on vastattava harjoitusaikataulun noudattamisesta, ajoissa paikalla olemisesta ja tuotantoa koskevan informaation vastaanottamisesta.

– Meidän täytyy harjoitella omat vuorosanat ja tulla aina harkkoihin ajoissa. Meidän pitää myös huolehtia omista asioista, ilmoittaa poissaolot ja myöhästymiset. Pitää myös olla mukana, jos johonkin on sitoutunut, nuorisoryhmän näyttelijät Seela Moilanen ja Tekla Siltanen luettelevat vastuualueitaan.

Siltanen ja Moilanen ovat olleet mukana kahdessa produktiossa Hirvensalon nuorisoteatterissa.

– Kyllä vähän enemmän vastuuta saattaa olla vanhemmilla jäsenillä. Jos esimerkiksi menee mukaan johtokuntaan, vastuu lisääntyy. Se ei kuitenkaan ole pakollista, Moilanen kertoo.

Harjoitusaikataulun ohessa aika muulle vapaa-ajalle voi jäädä tiukoille.

– Kun on esityskausi, uskon jaksavani ihan hyvin. Pitää vain muistaa nukkua, Siltanen naurahtaa.

Sara Ijäs

Hirvensalon nuorisoteatteri

Perustettu 2014

Taiteellinen johtaja ja johtokunnan puheenjohtaja Minna-Stiina Saaristo-Vellinki

1-3 näytelmätuotantoa/vuosi

Harjoitukset tällä hetkellä Wäinö Aaltosen koulun tiloissa. Esitykset ovat olleet Nuorisotalo Moose´sin tiloissa Hirvensalossa sekä Kulttuuritalo Orpolassa

Esitykset ja harjoitukset siirtyvät Syvälahden koululle sen valmistuessa

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat