Urheilu

IS: HIFK hyllytti NHL-vahtinsa – omistaja huolissaan rahan tuhlaamisesta

HIFK maksaa tällä hetkellä palkkaa kolmelle kovatasoiselle maalivahdille. Atte Engrenin kanssa HIFK teki sopimuksen jo ensi kaudestakin.

Johanna Erjonsalo

Upean kymmenen kauden mittaisen uran jääkiekon NHL:ssä tehnyt maalivahti Niklas Bäckström ei kelpaa tällä hetkellä edes HIFK:n harjoituksiin, kertoo Ilta-Sanomat.

Bäckström ei saa päävalmentaja Ari-Pekka Selinin päätöksellä harjoitella joukkueensa mukana, joten hän treenaa kahdestaan maalivahtivalmentaja Jan Lundellin kanssa.

– Ihan saatanan huonoa urheilujohtamista, Bäckström lataa Ilta-Sanomissa.

Bäckström viittaa kesällä syntyneeseen käsitykseensä, jonka mukaan hän jakaisi tällä kaudella torjuntavastuun Kevin Lankisen kanssa.

Kevin Lankinen loukkaantui kauden ensimmäisissä jääharjoituksissa, joten HIFK hankki Lankisen tuuraajaksi KHL:ssäkin torjuneen Atte Engrenin. HIFK teki Engrenin kanssa heti koko kauden mittaisen sopimuksen ja syksyn vahvojen otteiden jälkeen sopimusta jatkettiin vielä ensi kaudeksikin.

Lankinen puolestaan palasi kaukaloon 30. joulukuuta KooKoota vastaan ja piti heti maalinsa puhtaana.

Torjuntavastuun jakavat nyt Engren ja Lankinen.

Bäcsktröm on HIFK:n osaomistajana huolissaan seuran rahankäytöstä.

– Omistajana harmittaa, kun on puolentoista vuoden aikana nähnyt, miten paljon urheilupuolella tuhlataan rahaa, Bäckström sanoo IS:n haastattelussa.

– Lankinen on niin hyvä vahti, ettei tarvitse kuin yhden hyvän kauden ykkösvahtina, niin NHL on täysin mahdollista. Jos hän lähtee NHL:ään jostain muualta kuin HIFK:sta, niin omistajana harmittaisi, ettei siirtokorvaus tulisi kokonaan meille, Bäckström sanoo.

Bäckström haluaisi itsekin vielä pelata.

– Ei tämä näin voi kauan jatkua. Jotain tässä on pakko tapahtua.

Syksyllä 2016 NHL:stä kasvattajaseuraansa palannut Bäckström on voittanut urallaan muun muassa kaksi olympiamitalia. hänet on kahdesti valittu SM-liigan parhaaksi maalivahdiksi.

Tällä kaudella hän on pelannut HIFK:ssa kuusi ottelua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat