Suomen korkein asuintalo kohoaa kohti taivasta – "Peltimäinen" julkisivu herättänyt jo ihmetystä

Redin julkisivuissa on teräslevyä ja torneihin tulee alumiinipinta. Levyissä repsottaa vielä suojamuoveja.

Jukka Hämäläinen

35-kerroksisen Majakka-tornin korkeus alkaa hipoa jo puoltaväliä.

Jukka Hämäläinen

Redin rakennusaikataulu on pitänyt. Kauppakeskus avaa ovensa syksyllä 2018 ja tornitaloon pääsee muuttamaan keväällä 2019.

Jukka Hämäläinen

Kalasataman kauppakeskuksen Redin ja ensimmäisen tornitalon Majakan ulkonäkö alkaa hahmottua.

Sosiaalisessa mediassa julkisivuja on jo ehditty arvostella rumiksi ja peltimäisiksi sekä pohtia onko nyt näkyvissä oleva talon lopullinen pinta.

Kieltämättä ainakin tämän talven harmaissa säissä ja keskeneräisenä Redi näyttää ankealta. Seinälevyissä repsottaa vielä irti kuoriutuvia suojamuoveja.

Rakennuttajalle pintamateriaaleista ei ole kantautunut palautetta.

– Kauppakeskuksen julkisivuissa on teräslevyä, lasia ja suomalaista luonnonkiveä. Torneihin tulee lasi–alumiinijulkisivu, SRV:n asuntorakennuttamisen johtaja Antero Nuutinen kertoo.

– Kaupunkikuvaneuvottelukunta on hyväksynyt julkisivun. Sille toimitetussa pienoismallissa käytettiin aitoja materiaaleja.

Redin työmaa on pysynyt aikataulussa. Kauppakeskuksessa tehdään parhaillaan sisätöitä ja viimeistellään julkisivua. Kauppakeskus aukeaa tämän vuoden syksyllä.

Ensimmäisessä tornitalossa rakennetaan parhaillaan 18. kerrosta. Työmaa etenee hissi- ja porraskuilu edellä, ja niiden ympärille muodostuvat asuinkerrosten holvit.

Jokaisesta tornitalosta tehdään oma päätöksensä."

35-kerroksinen Majakka valmistuu vuoden päästä keväällä. Siitä tulee Suomen korkein asuintalo. Asunnot sijoittuvat kauppakeskuksen päälle kerroksiin 6–35.

Tornin 33. kerroksessa sijaitsee kaikkien asukkaiden käytössä oleva klubikerros juhla- ja saunatiloineen sekä terasseineen.

Majakan asunnot on myyty jo lähes kokonaan. Kaikkiaan 283 asunnosta myymättä on 15. Niistäkin 8 on alustavasti varattu.

Muista tornitaloista ei ole vielä rakentamispäätöksiä.

– Jokaisesta tehdään oma rakentamispäätöksensä. Tornien kokonaisaikataulu ulottuu vuoteen 2023 asti, Redin hankejohtaja Juhani Katko sanoo.

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus avataan 5. helmikuuta. Sen piti alun perin tulla kauppakeskukseen, mutta se päätettiin sittemmin irrottaa omaksi kokonaisuudekseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Jukka Hämäläinen

Ota yhteyttä