Opiskelijat loihtivat seitsemän lajin illallisia pop up -ravintolassa

Iiris Fält (oik.) ja Anton Viitasaari Nilan keittöissä.

Tomi Kangasniemi

Anton Viitasaari testiruokia valmistamassa.

Tomi Kangasniemi

Tällaista menua luvassa pop up -ravintolassa.

Tomi Kangasniemi

RUOKA Pop upissa Turussa kotimaisia perinteitä ja tämän hetken trendejä.

Aninkaistenmäessä pääsee nauttimaan opiskelijoiden valmistamaa gourmet-ruokaa neljän päivän ajan. Keväällä valmistuvat a la carte -puolen kokkiopiskelijat keräsivät syksyllä työssäoppimisjaksollaan kokemuksia alueen ravintoloista. Niistä ammennetuilla opeilla valmistetaan nyt huippuruokaa itse.

Menuissa näkyvät sekä kotimaiset perinteet että tämän hetken trendit.

– Vaikutteita on varmasti jokaisesta ravintolasta. Annoksista löytyy granaattiomenaa ja mangoa, mutta myös kotimaisuutta kuten tyrniä ja poroa, Iiris Fält kertoo esimerkkinä.

Ideana on, että menuissa tarjoillaan seitsemää ruokalajia viineillä ja drinkeillä höystettynä. Menuja on kahdenlaisia - toinen edustaa kasvi- ja toinen eläinkuntaa.

Nyt viidennen kerran toteutettavassa pop up -ravintolassa kaikki opiskelijat pääsevät tekemään kaikkea. Niin kylmät kuin lämpimätkin ruoat toteutetaan yhdessä maistellen ja muotoillen. Tarjoilijaopiskelijat toimivat vielä apuna drinkkien teossa.

– Tämä on meille huikea mahdollisuus nähdä, mitä työ oikeasti on, Anton Viitasaari kehuu.

Opiskelijoilla on nyt edessään varsin työntäyteisiä viikkoja, kun annoksia hiotaan paraatikuntoon.

– Alkuun oli kivaa rentoa, mutta pikku hiljaa stressi alkaa nousemaan. Jokaisen vaan pitää tietää mitä tekee, Anton kiteyttää.

Opiskelijaravintola Nila on auki keskiviikosta lauantaihin 31. tammikuuta–3. helmikuuta. Kattaukset ovat kello 16 ja 19, ja homma toimii ennakkopöytävarauksella.

– Osa kattauksista on jo loppuun varattu. Nopeat syövät hitaat, Iiris Fält muistuttaa.

Lisätietoja pop up -ravintolasta löytyy Facebookista ja Instagramista tägillä @ravintolanila.

Written by:

Tomi Kangasniemi

Ota yhteyttä