Paikalliset

Turku muuttaa kaikki lähikirjastot omatoimikirjastoiksi – "Kirjaston palvelut ovat saatavilla silloin, kun ihmiset niitä haluavat"

Varissuon kirjaston kirjastonhoitaja Ilkka Manninen näkee, että lähikirjastojen suosiota on lisännyt varausmaksujen poistaminen.

Ville Mäkilä

Tällä hetkellä puolet Turun lähikirjastoista ovat omatoimikirjastoja. Kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppulan mukaan tavoitteena on, että kaikki lähikirjastot muutetaan omatoimikirjastoiksi tulevissa remonteissa.

– Omatoimikirjaston etuna on se, että se on auki jokaisena päivänä viikossa ja aukioloajat ovat laajat. Kirjaston palvelut ovat saatavilla silloin kun ihmiset niitä haluavat.

Turun kaupunki on saanut pääasiassa positiivista palautetta omatoimikirjastoista ja ongelmia on ilmennyt vähän.

– Lapset ovat välillä testanneet rajoja ja käyttäytyneet kirjastossa riehakkaasti. Muut kirjastossa olleet ovat asiaan puuttuneet tai ottaneet yhteyttä kirjastoon.

Omatoimikirjastoiksi kutsutaan kirjastoja, joihin on asennettu asiakkaiden omatoimikäytön mahdollistava järjestelmä. Omatoimikirjastoja voi käyttää myös kirjaston varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella. Kirjastossa ei ole henkilökuntaa, mutta tiloja valvotaan teknisesti esimerkiksi kameroin.

Ensimmäisenä omatoimikirjastoksi muuttui Vasaramäen kirjasto vuonna 2014.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat