Paikalliset

Vuoden Turkulainen on taas välivuoden jälkeen ihminen – tässä on voittaja vuonna 2017

Tomi Kallio.

Europhoto/Jukka Rautio

Vuoden Turkulainen -äänestyksessä nähtiin tänä vuonna ennenkokematon kaksintaistelu, kun Tomi Kallio ja Sohvaperunat vuorottelivat ykköspaikalla koko äänestyksen ajan.

Lopulta voiton vei TPS:n kapteeni Tomi Kallio.

TPS:n jääkiekkoikoni Tomi Kallio keräsi Vuoden turkulainen -äänestyksessä 5153 ääntä. Turkuun jääkiekkokaudelle 2015–2016 palanneesta Kalliosta on tullut, nimensä mukaisesti, TPS:n joukkueen kallio ja kivijalka. Kokenut hyökkääjä on tuonut Tepsiin vahvaa henkistä voittamisen kulttuuria ja ryhtiä ammattimaiseen pelaamiseen. Tämä näkyy myös Kalliolle äänensä antaneiden kommenteissa.

– Tomi Kallio on johtanut Turun perinteikkäimmän ja suurimman urheiluseuran sille tasolle, mille se kuuluu. Kallion antama esimerkki joukkueelleen on noteerattu kaikissa jääkiekkopiireissä ympäri Suomen. Kallion johtajuuden ja positiivisen esimerkin vuoksi hän on ylivoimainen ehdokas vuoden 2017 turkulaiseksi.

– Taistelee joka pelissä täydellä sydämellä. Elintärkeä palanen TPS:n paluussa huipulle vaikeiden vuosien jälkeen.

– Upea pelaaja joka antaa kaikkensa joukkueen eteen joka ilta. Mahtava kapteeni.

– Aidosti turkulainen, palautui kotikaupunkiinsa ja johdattaa TPS:ää kohti Suomen mestaruutta.

Ylen Sohvaperunat -ohjelmasta tutut turkulaiskaverukset Juhani Koskinen ja Osku Valtonen. Sohvaperunat keräsivät lopulta yli 13 000 äänen kokonaispotista 4862 ääntä. Saksan jalkapallon pääsarjatasolla huippu-uraa tekevä jalkapallomaalivahti Lukas Hradecký ylsi kolmanneksi reilulla 700 äänellä.

Ehdokkaina olivat kärkikolmikon lisäksi Turun entinen kaupunginjohtaja Aleksi Randell, baarimestari ja Turun ruoka- ja juomakulttuurilähettiläs Tanja Raunio, keskustan ja erityisesti Forum korttelin elävöittäjä Artturi Elovirta, matkailuopas Anu Salminen, arkkipiispa Kari Mäkinen, taiteilija ja muusikko Mauri Kosonen sekä suunnittelijapariskunta Saana ja Olli.

Vuoden Turkulainen -kilpailun käynnisti Turussa kaupunkilehti Turkulainen jo vuonna 1985, mutta kilpailussa oli välillä vuosien tauko. Viime vuosina kilpailua ovat järjestäneet yhteistyössä Turun kaupunki, Turkulainen, Yle Turku sekä Radio City, Turku.

Edit: Päivitetty äänestysluvut  1.2. kello 10.48.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat