Paikalliset

Turun joukkoliikenneselvitys valmis – äänestä, minkä vaihtoehdon sinä haluat

Englannin Manchesterissa kulkee tämännäköisiä ratikoita.

Tomi Kangasniemi

Turun ja Raision kaupungeissa ratkaistaan tämän vuoden aikana, tuleeko kaupunkeihin raitiotie vai superbusseja. Kaupungit ovat laatineet yhdessä valtion kanssa tarkentavan selvityksen Turun vuonna 2015 tekemän raitiotien yleissuunnitelman pohjalle. Selvityksessä on vertailtu raitiotie- ja superbussivaihtoehtoja Turussa. Yksi neljästä linjausvaihtoehdosta on osittain Raision alueella.

Varsinkin raitiotie ja lähes samanarvoisesti myös superbussi kokonaisvaltaisesti toteutettuina vastaavat hyvin kaupungin kasvun ja keskustan vetovoiman nousun, kestävään kaupunkirakenteen, sujuvan liikennejärjestelmän ja houkuttelevan joukkoliikenteen tavoitteisiin. Talouden kannalta superbussi on selkeästi raitiotietä kannattavampi. 

Linjausvaihtoehdoista parhaiten tavoitteisiin vastaa Varissuo-Raisio, talouden kannalta paras vaihtoehto on Varissuo-Runosmäki. Raitiotien yleissuunnitelman tarkennuksesta pyydetään lausuntoja ja mielipiteitä, jonka jälkeen asia etenee Turun kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Lisäselvityksissä on tutkittu tasavertaisina vaihtoehtoina raitiotietä ja superbussia ja näitä on vertailtu runkobussijärjestelmään. Selvityksen mukaan raitiotie vastaa asetettuihin tavoitteisiin parhaiten seuraavien muun muassa kilpailukyvyn, kasvun ja vetovoiman, kaupunkirakenteen tiivistämisen, joukkoliikenteen käytön lisäämisen sekä kaupunkikuvan viihtyvyyden kannalta.

Talouden kannalta superbussi on selkeästi kannattavampi investointi.

Päätöksenteon tueksi Turun raitiotien yleissuunnitelman tarkennuksesta pyydetään lausuntoja sidosryhmiltä sekä mielipiteitä kansalaisilta 30.3.2018 mennessä. Kansalaisten näkemyksiä kerätään kaikille avoimessa internet-kyselyssä osoitteessa www.turku.fi/raitiotie.

Selvityksiä esitellään ja niistä kerätään mielipiteitä yleisötilaisuudessa 7.2.2018 kello 18.00 Puutarhakadun Auditoriossa. Tilaisuus myös striimataan sivuilla www.turku.fi/raitiotie.

Tavoitteena on, että asia esitetään Turun kaupunginvaltuuston päätettäväksi kesällä 2018.

 

Minkä vaihtoehdon sinä haluat?

Raitiotie
48% (863 ääntä)
Superbussi
35% (639 ääntä)
Nykyinen runkobussi
17% (314 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1816

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tässä ovat suunnitellut reittivaihtoehdot Turun ja Raision raitiotielle ja superbusseille5.2.2018 14.26
Turku haluaa pikaraitio- ja superbussikysymyksen valtuustoon ennen keskikesää5.2.2018 14.31

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat