Urheilu

Pekka Rinteeltä fantastinen täyskäännös – ”Mun vika, että oltiin häviöllä”

Maanantainen NHL-ottelu oli Nashville Predatorsin maalivahdille Pekka Rinteelle tuskin uran helpoin, mutta rupeaman päätteeksi hänen kätensä nousivat jälleen kerran kohti kattoa. 

Predators voitti vieraissa jatkoajalla New York Islandersin 5–4. Etenkin ensimmäisessä erässä Rinne pelasi alle tasonsa. Ryan Pulockin helpon oloinen laukaus vilahti etukulmasta sisään, ja samaan nurkkaan kiekon sohi vähän myöhemmin Casey Cizikas.

– Henkilökohtaisesti tämä oli vaikea peli. Oli osittain mun vika, että oltiin tappioasemassa. Onneksi pystyin pelaamaan vahvan lopun, Rinne niputti heti ottelun jälkeen Barclays Centerin pukukopissa.

– Kyllä se (Pulockin) maali harmitti pitkään. Mutta tämä on osa maalivahdin arkea, pelejä on niin paljon takana ja päästettyjä maaleja samoin. Varsinkin kun ikää kertyy, tahtoisi, ettei yksikään peli tai tilanne menisi ohi.

Ratkaisuhetkillä Rinne nousi tutumpaan rooliin. Kolmannessa erässä hän innostui kahteenkin haamutorjuntaan, ja jatkoajalla hän esitti illan huimimman pelastuksen (katso video alla).

– Päällimmäisenä on tunne hyvästä, loistavasta voitosta. Koutsi (Peter Laviolette) sanoi ennen kolmatta erää, ettei tällä kaudella olla vielä tultu kolmannessa erässä ohi, mutta nyt tultiin.

Matsin ratkaisut olivat NHL-herkkua makeimmillaan. Upeasti pelannut Preds-hyökkääjä Ryan Johansen ampui 4–4-tasoitusmaalin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Jatkoaikamaalin kieputti taitava sveitsiläispuolustaja Roman Josi.

Pasi Tuominen, Brooklyn, New York

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat