Puheenaihe

Tässä on kokoomuksen uusi ministeri – poliitikon elämää varjostaa lapsen kuolema

Kokoomuksen uusi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri on lietolainen Anne-Mari Virolainen. 

Eduskunta

Kokoomus on hetki sitten kertonut tulevan ulkomaankauppa- ja kehitysministerin nimen. Hän on Varsinais-Suomen vaalipiiristä eduskuntaan valittu Anne-Mari Virolainen, 52.

Kokoomuksessa koettiin tänään ministerikierros, kun sisäministeri Paula Risikko siirtyi eduskunnan puhemieheksi. Risikon ministeripaikan otti Kai Mykkänen – ja Mykkäsen tilalle siis nimitettiin Virolainen.

Virolainen on toiminut kansanedustajana vuodesta 2007 ja puolueensa kansanedustajana vuodesta 2010 lähtien.

Hän valmistui kauppatieteiden maisteriksi Turun kauppakorkeakoulusta vuonna 1990, minkä jälkeen hän työskenteli yritysmaailmassa muun muassa markkinointitehtävissä. Ennen valintaansa eduskuntaan Virolainen työskenteli ICT Turku Oy:n markkinointipäällikkönä vuodesta 2005.

Virolainen on osallistunut aktiivisesti myös kunnallispolitiikkaan, sillä hän on ollut Liedon kunnanvaltuuston jäsen vuodesta 2005 sekä valtuuston puheenjohtaja vuosina 2005–2012 ja varapuheenjohtaja vuodesta 2012.

Hän on naimisissa ja hänellä on miehensä kanssa kolme lasta. Lapsista vanhin on menehtynyt harvinaiseen LINCL-tautiin 14-vuotiaana vuonna 2005.

Kyseessä on harvinainen peittyvästi periytyvä tauti, joka johtaa syvään kehitysvammaisuuteen varhaislapsuudessa. INCL kuuluu suomalaiseen tautiperintöön, sillä sen esiintymistiheys on Suomessa noin 80 kertaa suurempi kuin muualla maailmassa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat