Paikalliset

Turun yliopisto purki somekohun aiheuttaneen erikoistutkijan työsopimuksen

Kuvituskuva

Arkisto / Jussi Virkkumaa

Turun yliopisto on päättänyt purkaa tohtori Christian Ottin kaksivuotisen määräaikaisen työsopimuksen 7.2.2018. Ottin määräaikainen työsuhde erikoistutkijana olisi alkanut maaliskuun alussa.

– Olen harkinnut asiaa ja päätynyt siihen, että Christian Ottin palkkaaminen Turun yliopistoon puretaan. Ratkaisuun päädyin kuultuani laajasti tiedeyhteisöä, rehtori Kalervo Väänänen sanoo.

Tohtori Christian Ott oli nimitetty kahden vuoden määräaikaiseen erikoistutkijan tehtävään Turun yliopiston fysiikan ja tähtitieteen laitokselle. Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.

Ottin rekrytointi on herättänyt keskustelua erityisesti sosiaalisessa mediassa. Ott työskenteli tähtitieteen professorina Kalifornian teknillisessä korkeakoulussa. Hän irtisanoutui tästä tehtävästä.

Viitateen Ottiin liittyviin syytöksiin aiemmassa tehtävässään Turun yliopisto kertoo, että heillä on nollatoleranssi häirinnän ja kiusaamisen suhteen. Ottin menneisyys on ollut tiedossa rekrytointia tehtäessä ja asiaa yliopiston mukaan harkittiin silloin tarkasti.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat