Urheilu

NHL:n huippuvahti häpesi – ”Nyt ei saa ylireagoida”

New York Rangersin NHL–maalivahti Henrik Lundqvist elää jääkiekkopainajaista. Rangers pelaa surkeasti, ja ruotsalaisvahdinkin otteet ovat hämmästyttävän heikot. 

Lundqvist on vaihdettu maalilta kahdessa perättäisessä kotiottelussa. Viime viikolla Madison Square Gardenissa riehui Toronto Maple Leafs, keskiviikkona Boston Bruins kävi noutamassa liian helpon 6–1-vierasvoiton.

– Ottelu oli pettymys, turhauttava ja häpeällinen. Kun joukkueella menee huonosti, en ole oikein oma itseni. Henkinen juttu se on, tekniikassa ei ole vikaa, Lundqvist sanoi rankan Boston-ottelun jälkeen.

– Tapani pelata on aggressiivinen. Olen koko ajan vähän varpaillani. Nyt pelaaminen menee passiiviseksi, ja sitä myötä reaktiot hidastuvat. Jatkuvat tappiot vaikuttavat mielialaan, ja sitten on vaan tehtävä kahta kauheammin töitä.

Varsinkin Bostonin kolmas maali, jonka teki Patrice Bergeron, sai Lundqvistin noloon asemaan. Ruotsalaisvahti luonnehti löysän laukauksen kuitenkin onnenkantamoiseksi.

– Se oli epäonnistunut laukaus. Luulin kiekon tulevan ylös, ja sitten olikin liian myöhäistä yrittää jalkatorjuntaa.

– Edellisen pelin jälkeen (1–2-tappio Dallas Starsille) pelituntumani oli hyvä. Dallasissa pelasin juuri niin kuin pitää. Mutta Bostonin kaksi ensimmäistä maalia vaikuttivat minuun negatiivisesti. Kun meille on maalinteko vaikeaa, omat virheet tulevat kalliiksi.

Rangersilla on nyt alla neljä perättäistä tappiota. Kahden viimeisimmän kotiottelun maaliero on 1–10. Pudotuspeliviivaan ei ole pitkä matka; kun NHL:ssä voitosta saa vain kaksi pistettä, suurien erojen kiinni kurominen on kuitenkin hankalaa hommaa.

–Totta kai on vaikea keskittyä, kun pelit ovat menneet niin huonosti. Kaikkein tärkeintä on nyt se, ettei ylireagoida, Lundqvist rauhoittelee.

Pasi Tuominen, New York

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat