Paikalliset

Turun kauppakamarin uusi toimitusjohtaja Kaisa Leiwo: "Osaavan työvoiman saatavuus jo kasvun este"

TALOUS Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Kaisa Leiwon mukaan seudulla painitaan positiivisissa ongelmissa.

Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Kaisa Leiwo.

Janne Koivisto

Kaisa Leiwo aloitti puolisen vuotta sitten työt Turun kauppakamarin edunvalvonnan johtajana. Kun Minna Arve siirtyi Turun uudeksi kaupunginjohtajaksi, hänestä tuli kauppakamarin vt. toimitusjohtaja. Nyt tehtävä vakinaistettiin.

– Tuntuu tosi hienolta. Meillä on pieni mutta vaikuttava organisaatio. Olen yllättynytkin siitä, miten paljon olemme saaneet aikaan pienillä resursseilla. Sellaisessa on hieno olla mukana, Leiwo kommentoi.

Leiwon mukaan kauppakamarin toiminta oli toki hänelle tuttua ennen organisaatioon astumista. Toimintakenttään koko laajuudessaan on ollut mielenkiintoista päästä tutustumaan.

– Olemme laajasti tekemisissä elinkeinoelämän kanssa. Edustamme varsinais-suomalaista elinkeinoelämää, mutta myös julkinen sektori ja kolmas sektori ovat mukana, hän muistuttaa.

Alueellisesti Varsinais-Suomella menee nyt erittäin hyvin. Positiivinen rakennemuutos asettaa tosin isoja haasteita seudulle. Leiwon mukaan Turun kauppakamari kantaa huolta erityisesti työvoiman saatavuudesta.

– Osaavan työvoiman saaminen huolestuttaa 51 prosenttia jäsenyrityksistämme, ja se on yrityksille jo kasvun este.

Tämän ongelman taklaamisessa kauppakamari haluaakin olla yritysten tukena. Kauppakamari ajaa lisäkoulutusta alueelle. Yksi esimerkki tästä on teknillisen korkeakoulutuksen laajentaminen.

Kauppakamari oli myös hiljattain mukana ammatillisen koulutuksen reformitilaisuudessa, jossa tarkoituksena oli törmäyttää kouluja ja yrityksiä.

– Ja myös se on jo itsessään tärkeää, että kysymme yrityksiltä, onko tekijöistä pulaa ja kerromme sen, Leiwo muistuttaa.

Kaisa Leiwo kehuu, että Turun kauppakamari on jo Minna Arven aikana lähtenyt hyvälle tielle. Toiminta on avartunut, ja sekä jäseniä että toimintaa on aktivoitu.

Kauppakamarin jäsenet toimivat yhdessätoista eri valiokunnassa. Näissä toimiviin aktiiveihin on saatu parissa vuodessa kolmanneksen lisäys osallistujamäärään.

– On tärkeää, että emme mieti asioita vain toimistolla vaan olemme yhteydessä jäseniin. Kauppakamari oli jo Minnan aikana hyvällä tiellä, ja toiminnasta on saatu hyvää palautetta. Pääsin hyppäämään liikkuvaan junaan, joka menee hyvään suuntaan, Leiwo kiittelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat