Urheilu

Lauri Markkanen Chicagon ahnein – Bulls ison säikähdyksen kautta voittoon

Lauri Markkanen kunnostautui Chicago Bullsin parhaana pistemiehenä koripalloliiga NBA:n maanantain kierroksella.

Viimeisellä neljänneksellä ison johtoaseman menettänyt Chicago onnistui vääntämään 105–101 –kotivoiton Orlando Magicista Itäisen konferenssin kellariosaston taistossa.

Markkanen pelasi 31 minuuttia ja heitti 21 pistettä. Suomalaistulokkaan tilille merkittiin myös kahdeksan levypalloa, yksi blokki ja kaksi menetystä.

Markkasen kuudesta kolmosyrityksestä ei uponnut yksikään. Hän sai 19 pelitilanneheitostaan yhdeksän sisään. Markkanen onnistui jokaisessa kolmessa vapaaheitossaan.

Chicago johti tauolla 53–51 ja kolmannen neljänneksen jälkeen 77–71. Bulls käynnisti viimeisen 12-minuuttisen väkevästi ja paineli jo 18 pisteen karkumatkalle lukemissa 93–75.

Orlando ei ollut vielä valmis myymään nahkaansa. Magic aloitti hurjan kirin Mario Hezonjan komennossa. Kroaatin kolmonen vei Orlandon edelle lukemissa 98–96.

Chicagon Bobby Portis upotti kakkosen ja kolmosen Orlandon Evan Fournierin kolmosen ympärille ja lukemat olivat 101–101. Magicilla oli pallo sivurajalla 15 sekuntia ennen loppua. Bullsin Zach LaVine pääsi kuitenkin sisäänheittoon väliin ja paineli yksin läpi donkkamaan voittopisteet.

Orlando sai vielä yhden tilaisuuden. Hezonjan kaukaa lähtenyt kolmosyritys ei uponnut kaksi sekuntia ennen loppua. LaVine kävi viimeistelemässä ottelun viimeiset pisteet vapaaheittoviivalta.

Portis teki Chicagolle 19 pistettä. LaVine heitti 18 ja Jerian Grant 14 pistettä. Bullsin kokoonpanosta puuttui edelleen pelintekijä Kris Dunn.
Hezonja oli 24 pisteellään Orlandon ahnein. Fournier pussitti 22 pistettä.

Bulls isännöi Itäistä konferenssia johtavaa Toronto Raptorsia keskiviikkona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat