Urheilu

Jussi Jokisella kova NHL-ilta: Ensin kilpikonnaksi, mutta sitten kiehahti

Columbus Blue Jacketsin Jussi Jokiselle ja Markus Nutivaaralle sattui ja tapahtui tiistain NHL-vierasottelussa New York Islandersia vastaan. 
Toisessa erässä Nutivaara sai kiekosta kasvoihinsa. Hoitotoimenpiteiden jälkeen puolustaja pystyi palaamaan kaukaloon.

Columbuksen 4–1-voittoon päättyneen ottelun avauserässä Jokiselle ja Islandersin Cal Clutterbuckille tuli aloitustilanteessa erimielisyyttä.

Kipakkana kaverina tunnettu Clutterbuck halusi jatkaa keskustelua nyrkein, mutta Jokinen pyrki välttämään turhan jäähyn ja turvautui kilpikonnataktiikkaan.

Vain hetkeä myöhemmin Jokinen hanskasi jo Casey Cizikasin kanssa. Sen verran Jokinen kuumeni, että kampitti Cizikasin ja joutui rangaistujen aitioon.

Islandersin supertähti John Tavares käytti ylivoiman ja teki kotijoukkueen ainoan maalin.

Kolmannessa erässä Jokinen istui uudelleen jäähyboksiin, nyt filmaamisesta. Islandersin huipputulokas Mathew Barzal rusikoi suomalaishyökkääjää poikittaisella mailalla ja sai rangaistuksen, mutta Jokisen katsottiin reagoineen tilanteeseen turhan suurieleisesti.

Parempaan suuntaan menossa.” 

Blue Jackets kohentaa menoaan pudotuspelikamppailun kuumetessa. New Jersey Devilsin 6–1-mukilointia seurasi nyt 4–1-voitto Brooklynissä.

– Nyt tehdään kyllä hyvällä prosentilla maaleja. Se helpottaa pelaamista aika lailla, sanoi Nutivaara, jonka saamasta tällistä oli muistona enää pieni tuppo sieraimessa.

– Vähän hitaasti lähdimme liikkeelle. Ensimmäisessä erässä tehtiin jonkin verran virheitä, mutta pystyttiin ne sitten paikkaamaan. Saatiin viime ottelusta niin paljon itseluottamusta, jotenkin tiedettiin, että pystytään voittamaan tämä peli.

Erikoistilanteet näyttelivät ottelussa suurta roolia. Blue Jackets teki kaksi ylivoimamaalia ja Islanders yhden.

– Nyt meillä on kyllä yli- ja alivoima hyvässä kuosissa. Saadaan paljon kuteja maalille ja maalintekopaikkoja. Paljon parempaan suuntaan ollaan menossa, Nutivaara kiitteli.

Joonas Korpisalo seurasi illan kehittymistä vieraiden varamaalivahtina, ja hyökkääjä Markus Hännikäinen oli poissa kokoonpanosta. Ottelun ykköstähden kunnian sai Blue Jacketsin puolustaja Zach Werenski (0+3). 

Pasi Tuominen, Brooklyn, New York

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat