Paikalliset

Turun kaupunki huputtaa vanhoja pysäköintimaksuautomaatteja

Tomi Kangasniemi

Turun kaupunki valmistelee pysäköintimaksuautomaattien uudistamisprojektia, jonka yhteydessä pyritään vähentämään pysäköintimaksuautomaattien lukumäärää. Poistuvien automaattien paikkoja hahmotellaan maaliskuussa alkavalla kokeilulla.

Vanhoja pysäköintimaksuautomaatteja huputetaan mobiilimaksuoperaattorien mainoksilla varustetuilla hupuilla. Tällä tavoin saadaan kokemuksia harventuvasta automaattikannasta ja samalla pyritään ohjaamaan autoilijoita suorittamaan pysäköintimaksunsa mobiilimaksujen avulla. Kokeilujakson aikana huputettujen automaattien sijainnit voivat vaihdella.

Turun kaupungin maksullisilla pysäköintialueilla sekä maksullisilla kadunvarsipaikoilla pysäköintimaksun voi suorittaa Easyparkin, Parkmanin tai eParkingin järjestelmillä. Mobiilimaksujärjestelmillä ajoneuvon kuljettaja voi käynnistää pysäköintimaksun pysäköidessään auton ja päättää maksun poistuessaan pysäköintialueelta. Näin kuljettaja maksaa vain siitä ajasta, jona hän pysäköintialuetta käyttää. Ajoneuvon ja käyttäjän tiedot syötetään mobiilisovellukseen rekisteröitymisen yhteydessä, ja pysäköinti laskutetaan asiakkaan valitsemalta pankki- tai luottokortilta.

Mobiilimaksujen osuus pysäköintimaksutuloista on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Vuonna 2017 mobiilimaksujen osuus Turun kaupungin pysäköintimaksutuloista oli noin 40 prosenttia. Autoilijoiden mobiilimaksuilla suorittamat pysäköintimaksut ovat kaupungille kustannustehokkain ratkaisu periä maksua pysäköintialueiltaan. Perinteiset pysäköintimaksuautomaatit säilyvät kuitenkin katukuvassa ainakin toistaiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat