Puheenaihe

Uusi nettipalvelu: näin tarkistat, onko naimalupasi kunnossa

Avioliiton esteiden tutkinta -lomakkeen voi toimitaa kirkolle verkossa nyt ympäri vuorokauden.

Johanna Erjonsalo/Arkisto

Evankelis-luterilaisen kirkon uudessa palvelussa avioliiton esteiden tutkinnan voi hoitaa sähköisesti. Palvelu löytyy osoitteesta esteidentutkinta.fi

– Sähköisen palvelun myötä avioliiton esteiden tutkinta -lomakkeen täyttäminen on entistä helpompaa ja nopeampaa, kertoo rekisterijohtaja Emilia Launonen.

Palvelu on tarkoitettu kaikille pareille, jotka haluavat saada vireille avioliiton esteiden tutkinnan. Palvelun käyttäjä voi tunnistautua palvelussa pankkitunnuksien avulla, jolloin valtaosa tarvittavista liittyjän tiedosta saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä.

Palvelun käyttö edellyttää vähintään 18 vuoden ikää ja kotikuntaa Suomessa. Lisäksi käyttäjällä tulee olla pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Vähintään toisen kihlakumppanin pitää olla Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen.

Avioliiton esteiden tutkinta on mahdollista edelleen hoitaa myös asioimalla seurakunnassa tai lähettämällä pyynnön esteiden tutkinnasta postitse.

Kirkko avasi syksyllä 2016 liity kirkkoon –asiointipalvelun verkossa. Avioliiton esteiden tutkinta –asiointipalvelu täydentää kirkon sähköisen asioinnin palveluja. Vuonna 2018 sähköinen asiointi laajenee virkatodistuksen tilauspalveluihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sukupuolineutraali avioliittolaki voimassa vuoden – lähes 1 900 sateenkaariparia avioliittoon6.3.2018 14.56

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat