Paikalliset

Messukeskuksessa pääsee tutustumaan kolikoiden, setelien ja mitalien kiehtovaan maailmaan

Tapahtumassa on mukana Turun numismaattisen yhdistyksen varapuheenjohtaja Veikko Repo.

Janne Koivisto

Jos kolikot ja setelit kiinnostavat, kannattaa ensi viikonloppuna suunnata Turun rahan päivä -tapahtumaan.

Tapahtuma järjestetään Turun messukeskuksessa taide- ja antiikkimessujen yhteydessä B-hallissa 17.–18.3.2018. Messukeskus on auki molempina päivinä kello 10–17. Tapahtuman järjestää Turun numismaattinen seura ry.

Mukana on noin 15–20 kauppiasta, jotka myyvät ja ostavat tuotteita. Toisessa kerroksessa on lauantaina 17.3. kello 12 huutokauppa, jossa on myynnissä noin 400 kohdetta.

Itse näyttelyssä on noin 12–15 vitriinipöytää, joissa on esillä antiikin ja Turun vanhoja rahoja, kulta- ja hopearahoja, Suomen markan ajan kolikot ja setelit, euroajan rahoja, ulkomaalaisia kolikoita ja seteleitä, vanhoja osakekirjoja ja mitaleja.

Erikoisnäyttelyn aiheena on ammattilaisuraa tehneen tenniksenpelaaja Jarkko Niemisen palkinnot. Niemisen isä Kauko Nieminen ja ensimmäinen juniorivalmentaja Henrik Johansén ovat haastattelussa lauantaina 17.3. kello 13 messulavalla.

Sunnuntaina 18.3. kello 12 messulavalle nousee Suomen numismaattisen yhdistyksen puheenjohtaja, intendentti Petteri Järvi. Hän kertoo numismatiikasta ja Turun linnan raha- ja mitalikammiosta.

Asiantuntijat arvioivat maksutta kävijöiden numismaattiset kohteet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat