Paikalliset

Valituksia tehtaileva Meidän Turku ry väittää olevansa kansalaisjärjestö – Turkulaisen toimittaja yritti liittyä yhdistykseen, mutta pakit tuli

YHDISTYS Turkulaisen toimittaja yritti liittyä valituksia tehtailevaan Meidän Turku ry:hyn. Hän joutui tiukkaan sähköpostikuulusteluun eikä lopulta päässyt jäseneksi.

Meidän Turku ry:n jäseneksi ei pääse kuka hyvänsä. Yhdistyksen aktiivijäsen Paavo Manninen ja varapuheenjohtaja Maarit Nermes ovat läpäisseet seulan. Arkistokuva.

Janne Koivisto / arkisto

Turkulaisten edustajana esiintyvä Meidän Turku ry valikoi uudet jäsenet tarkkaan. Vain harvat ja valitut pääsevät yhdistyksen jäseneksi.

Tämä kävi ilmi, kun Turkulaisen toimittaja yritti liittyä yhdistykseen.

– Yhdistyksen hallitus piti kokouksen 6.3.2018 ja päätti yksimielisesti olla hyväksymättä sinua jäseneksi, varapuheenjohtaja Maarit Nermes ilmoitti sähköpostilla.

Kotisivuillaan yhdistys väittää olevansa ”yksi keskeisimmistä kansalaisjärjestöistä, jolle tarjotaan mahdollisuus lausua näkemyksensä Turun kaavoituksesta ja liikennesuunnitelmista jo suunnittelu- ja luonnosvaiheissa”.

Yhdistys on tullut tunnetuksi useista valituksistaan, joista moni on liittynyt Toriparkkiin.

Yhdistyksen kotisivuilla kerrotaan, että jäseneksi voi liittyä maksamalla 15 euron jäsenmaksun ja lähettämällä tietonsa sähköpostitse.

– Yhdistyksen hallitus hyväksyy jäsenet.

Kun tiedot on lähetetty ja jäsenmaksu maksettu, puheenjohtaja Pauliina de Anna kysyy sähköpostitse lisätietoa:

– Ennen kuin hallitus sääntöjemme mukaisesti voi hyväksyä Sinut jäseneksi, kysyisin sinulta jäseneksi hakeutumisesi motivaatiota: mikä Meidän Turussa kiinnostaa ja miksi?

Kun kerron, että olen huolestunut Turun tulevaisuudesta ja haluan vaikuttaa kaupungin asioihin, de Anna lähettää vielä toisen sähköpostin:

– Teen vielä jatkokysymyksen: mikä sinua Turun tulevaisuudessa huolestuttaa ja miten arvelet voivasi vaikuttaa kaupungin asioihin MT:n kautta?

Hallituksen kokouksen jälkeen varapuheenjohtaja Nermes ilmoittaa sähköpostilla, ettei hallitus hyväksy uutta jäsentä.

Hän vetoaa haastatteluun, joka tehtiin vuosi sitten Turun AMK:n Tutka-verkkomediaan. Haastattelu käsitteli Meidän Turun Toriparkista tekemää valitusta.

– Kun ns. haastattelit minua, yhdistyksen varapuheenjohtajaa (ja ammattitoimittajaa, jota on haastateltu satoja kertoja), et ollut yhtään kiinnostunut toriparkista, etkä edes tiennyt asiasta juuri mitään. Ilmoitit kuitenkin jäsenhakemuksen yhteydessä de Annan kysyessä olevasi huolissasi asiasta. Emme tiedä mitkä tarkoitusperäsi ovat, mutta ns. vilpittömällä mielellä et ole liikkeellä.

– Ns. haastattelusi jälkeen 12.05.2017 ilmoitin hallituksen jäsenille sähköpostilla: ”Tämä journalismin opiskelija vaikutti heti hyvin omituiselta. Ei tiennyt asiasta mitään, mutta kysyi moneen kertaa aiotaanko valittaa. Nyt juttu onkin menossa Aamuset-lehteen. Ja edelleenkin on kysymys siitä valitetaanko.”

– Ilmoita pankkitilisi numero, niin palautamme maksamasi 15 euroa.

Nämä henkilöt pyörittävät yhdistystä

Meidän Turku - Vårt Åbo ry syntyi toriparkin vastustamisen ympärille. Yhdistys täyttää tänä vuonna 25 vuotta.

Yhdistyksen vastuuhenkilöt on ilmoitettu yhdistysrekisteriin viimeksi 27.3.2013. Rekisteriotteen mukaan yhdistyksen puheenjohtaja on Pauliina de Anna ja varapuheenjohtaja Maarit Nermes, joka toimii myös sihteerinä. Hallitukseen kuuluvat Taru Vilen, Petri Aalto ja Aune Chydenius.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat