Paikalliset

Varsinais-Suomi yhteistyöhön pohjavesivarojen hyödyntämiseksi

Kuvituskuva

Armi Suojanen / Arkisto

Kuntien pohjavesivarannot ja vedentarve eivät aina kohtaa vaan vesivarat ovat jakautuneet epätasaisesti kuntien kesken. Hyvin suunnitellulla ja toimivalla yhteistyöllä voidaan varmistaa kaikkien kuntalaisten vedensaanti sekä mahdollistetaan alueen elinkeinotoiminnallinen vetovoima kaikissa olosuhteissa. 

Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen ELY-keskukset ovat aloittaneet yhdessä Pirkanmaan liiton ja Satakuntaliiton sekä Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen rajalla olevien kuntien ja niiden vesihuoltolaitosten kanssa pohjavesivarojen hyödyntämisen alueellisen suunnittelun vesihuollon toimintavarmuuden lisäämiseksi. Suunnitteluun osallistuvat Pirkanmaalta Hämeenkyrö, Ikaalinen ja Sastamala sekä Satakunnan puolelta Jämijärvi ja Kankaanpää. Suunnitelman toteuttajaksi on valittu konsulttitoimisto Sweco Ympäristö Oy, joka laatii suunnitelman toteuttajatahoista kootun ohjausryhmän ohjauksessa.

Suunnittelun yhteydessä selvitetään alueen nykyinen vedentarve sekä arvioidaan parin vuosikymmenen päähän ulottuvaa tulevaa tarvetta. Varavedenhankinta on tarpeen varmistaa useammasta suunnasta ja useammalta pohjavesialueelta, jotta mahdolliset onnettomuudet ja muut häiriötilanteet eivät pysäytä kuntien vedentoimitusta.

Suunnittelun toteuttaminen on käynnistynyt vuoden alussa lähtötietojen hankinnalla ja tavoitteiden asettelulla. Työ valmistuu elokuun lopussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat