Paikalliset

Taitelijaseura ja Peri haluavat avata Turussa taidehallin

Turun Taiteilijaseura ja Valokuvakeskus Peri perustavat Turkuun uudenlaisen ja innovatiivisen visuaalisten taiteiden keskuksen. Tahot haluavat luoda dynaamisen nykytaiteen esittämispaikan, joka lisää alueen vetovoimaisuutta: elämyskokonaisuus vahvistaa Turun kaupungin imagoa kiinnostavana ja vireänä kulttuuri- ja taidekaupunkina. Hanke käynnistyi vuoden 2018 alussa. Parhaillaan on käynnissä kartoitus taidehallille sopivista toimitiloista.

– Etsimme tiloja näkyvältä ja keskeiseltä paikalta Turun keskustasta, mutta myös esimerkiksi yliopiston seutu, satama tai muu keskustan lähialue voi tulla kyseeseen, jos vuokrataso on sopiva. Tilojen toivottu neliömäärä olisi vähintään 300 neliötä, mutta mielellään lähempänä 500 neliötä, Taiteilijaseuran Riina Kotilainen ja Perin Sade Kahra kertovat.

Tiloihin tulee yksi suurempi galleria tai kaksi erillistä pienempää galleriaa, toimistotilaa, kuvataiteilijoiden digitaalinen työhuone, taidelainaamo sekä yhteinen varasto, keittiö ja vessa. Galleria- ja näyttelytoiminta edellyttävät runsaasti seinäpinta-alaa. Lisäksi toiveena olisi, että käynti tiloihin olisi suoraan kadulta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat