Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Elokuusta odotetaan kulttuurivuoden huippua

Tammi-kesäkuun aikana kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumiin on osallistunut yhteensä 403 000 kävijää. Elokuun huipentaa viimeisenä viikonloppuna järjestettävä Kulttuurikesän huipennus Aurajoella, johon odotetaan jopa 300 000 kävijää.

– Suosituin yksittäinen tapahtuma kävijämäärillä tähän asti mitattuna on ehdottomasti 15. tammikuuta Forum Marinumin kentällä ja Korppolaismäessä järjestetyt avajaiset, joihin tuli 60 000 ihmistä, Turku 2011 -säätiön viestintäpäällikkö Saara Malila kertoo.

Hyvin on mennyt myös Logomolla: Näyttelykeskuskävijöitä on 93 000 ja Logomon esityksissä ja konserteissa käyneitä 44 000 aikavälillä tammikuu-kesäkuu 2011.

– Logomon esityksistä ehdoton hitti oli vuoden avannut 1827 Infernal Musical, jonka näki 18 000 ihmistä.

Tavoitteena on kuitenkin saada viimeistään vuoden päätyttyä mukaan myös tieto niistä, jotka ovat tulleet kulttuuripääkaupunkivuoden motivoimana Turkuun.

– Tapahtumista saamme jo kuluvan vuoden aikana tiedot järjestäjiltä, joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä. Yksittäisten matkailijoiden osalta apuna on loppuvuodesta tehtävä Taloustutkimuksen kysely.

Turun kulttuuripääkaupunkivuosi on tuonut kaupungille selkeää lisäystä turismiin.

Turku Tourungin Turun majoitustilastojen mukaan tammi-toukokuussa 2011 yöpymiset lisääntyivät Turussa 7,6 prosenttia. Tästä kasvua kotimaasta on seitsemän prosenttia ja ulkomailta reilu kymmenen prosenttia.

– Kulttuuripääkaupunkivuoden tavoite on, että turistien määrä kasvaa vuoden aikana 15 prosenttia, joten olemme hyvässä vauhdissa, Malila iloitsee.

– Matkailijamäärien kasvua ennakoivat alkuvuoden hyvät tulokset sekä tuore toukokuussa taloustutkimuksen tekemä valtakunnallinen kyselytutkimus. Kyselyn mukaan 1,3 miljoonaa suomalaista ilmoittaa osallistuvansa vielä kuluvan vuoden aikana Turku 2011-ohjelmaan.

Kaupunginosaviikot ovat myös olleet suosittuja – varsinkin alueen asukkaiden parissa, mutta myös turistien keskuudessa.

Nähtävyyskierroksilla on ollut paljon sekä turkulaisia että turisteja.

– Ulkopaikkakuntalaiset ovat kiitelleet erilaista tapaa ja mahdollisuutta tutustua Turkuun. Kaupunginosaviikot on yksi onnistuneimmista projekteista. Se on saanut alueiden asukkaat puhaltamaan entisestään yhteiseen hiileen, nostanut alueen itsetuntoa, voimaannuttanut ja luonut uudenlaista yhteishenkeä. Kaikki tapahtumathan ovat alueen ihmisten itse suunnittelemia ja tuottamia, säätiö vain kokoaa tapahtumat kasaan, Malila iloitsee.

Pääkaupunkivuosi on tuonut Turulle ennennäkemätöntä myönteistä julkisuutta Suomessa ja ulkomailla.

– Kotimaan medianäkyvyyden arvo on jo liki 10 miljoonaa euroa. Mutta hyötyä ei voi laskea vain rahassa: tärkeää on se positiivinen imago, jota Turku vuoden takia koko ajan kerää.

– Viime vuoden aikana valmisteluihin tutustui 350 toimittajaa, ja nyt kesäkuun alkuun mennessä on jo käynyt 550 toimittajaa. Eniten kiinnostusta on ollut Saksasta, Iso-Britanniasta ja Ranskasta. Paljon on käynyt myös virolaisia ja venäläisiä toimittajia.

Elokuu on yksi kulttuuripääkaupungin vilkkaimmista kuukausista. Turun linnassa nähdään ooppera Alvilda in Abo sekä ooppera Henrik ja noitavasara.

– 1000 hengen katsomo on juuri valmistunut ja harjoitukset alkavat. Cirque Dracula menee edelleen Mannerheiminpuistossa, Kupittaanpuistoon valmistuu viikonloppuna avattava huikea Colourscape, jonka pystytystyöt ovat juuri alkaneet.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat