S/S Boren Navigare on aurinkoisen sään kahvila

Navigaren terassilla oli mukava rakennella pilvilinnoja.

Ella Airas

Navigaren sisätiloissa oli tyhjää aurinkoisena päivänä.

Ella Airas

Aurinko paistoi mukavasti babordinpuoleiselle ulkotarjoilualueelle.

Ella Airas

S/S Bore on hostelli, ravintola ja museo, mutta Boren vitoskannelta löytyy myös kahvila nimeltään Navigare.

Kun vihdoin pääsen perille Borelle, näen alhaalla kyltin kahvilan suuntaan. Kävelymatka keskustasta laivalle on yllättävän pitkä. S/S Bore sijaitsee Suomen Jotsenen takana, Forum Marinumin edustalla. Suosittelen pyöräilyä tai lauantain kiireetöntä kävelyä Borelle – maisemat ovat upeat matkalla. Jokirannassa voi myös istahtaa tunnelmoimaan, jos ei ole kiire minnekään.

Navigaressa maksaa kahvi kaksi euroa, santsi 50 senttiä. Leivonnaiset ovat vähän kalliimpia. Otan kahvin pahvimukiin - astianpesukone on rikki.

Ilma on onneksi aurinkoinen, koska mielestäni laivassa kuuluu istua ulkona ja nähdä meri. Näinpä valitsen aurinkoisimman paikan, jossa nautin kahvini kermalla.

Navigarea kutsutaan myös aluksen olohuoneeksi, ehkä siksi sieltä löytyykin valikoima kirjoja dekkareista rakkaustarinoihin. Navigaren kansi on paikka, jossa kirjaan voisi jäädä koukkuun ja istua huomaamatta tunteja. Ei siksi, että paikka olisi niin hiljainen, nimittäin sitä Navigare ei ole. Aikana, jonka istuin laivassa, ihmiset ehtivät vaihtua monesti, vaikka yksi isompi porukka jäikin vielä nautiskelemaan auringosta minunkin lähdettyäni.

Rauhallista Boressa ei ole myöskään muiden äänten puolesta – Porakone vinkuu kahvilan vieressä, vielä on korjattavaa ja maali tuoksuu rappusissa. Ehkä paikan rentouden tekee nimen omaan kaikenlainen pieni säätäminen.

Maisemissa näkyy Wärtsilää ja ohi lipuvia pienempiä laivoja. Myyjät olivat ystävällisiä ja kahvi oli tuoretta. Navigaressa on myös A-oikeudet. Kahvilan sisätiloissa on kattausmahdollisuudet 50 hengelle.

Ravintolassa menu vaihtuu päivittäin ja hinnasto on perusluokkaa. Borella pyörii myös Manööveri Baari & Yökerho, jossa on vaihtelevasti esiintyjiä.

Valitettavasti, sijainnin takia, Boresta ei tule vakiopaikkani.

Navigare, Linnankatu 72, avoinna joka päivä klo 12-20.

Käyttäjän Ella Airas kuva
Ella Airas