Puheenaihe

Tuleeko hallitus pienituloisten avuksi? – "Korjatkaa lapsiperheille tehdyt virheet"

Petteri Orpo, Juha Sipilä ja Sampo Terho pitivät kehysriihen tiedotustilaisuuden tiistaina pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.

Lauri Heikkinen / Valtioneuvoston kanslia

Hallitus kokoontui tiistaina Kesärantaan neuvottelemaan kehysriihessä julkisen talouden budjettiraameista. Päätökset vaikuttavat jokaisen suomalaisen elämään. Tärkeimmiksi asioiksi nousivat työllisyys sekä eriarvoisuuden torjunta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) haluaa ratkaista ongelman, joka syntyy, kun avoimiin työpaikkoihin ei löydy osaavaa työvoimaa. Sipilän mukaan nopea lääke siihen on muuntokoulutus, jossa vanha osaaminen päivitetään uusiin vaatimuksiin.

Hallitukselta odotetaan myös parannuksia työttömien aktiivimalliin. Hallitus miettii, voisiko aktiivimallin kriteerit täyttäviä koulutusmahdollisuuksia lisätä. Yksi Sipilän ehdotus on ollut netin kautta tehtävä koulutus.

Eriarvoisuuden vähentämiseksi hallituksessa on pohdittu keinoja muun muassa asunnottomien ja ylivelkaantuneiden elämäntilanteiden helpottamiseen.

Suurimman oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on vaatinut aktiivimallin kuoppaamista.

– Aktiivimalli on leikkaus työttömyysturvaan 100 000 työttömälle ja se leikkaa ostovoimaa yli 11 miljoonalla, Rinne sanoi Ylelle.

– Korjatkaa ne virheet jotka on tehty, kun on leikattu lapsiperheiden ja työttömien etuja. Nostakaa oppivelvollisuusikä 18 vuoteen, että yksikään nuori ei putoa järjestelmän ulkopuolelle, Rinne sanoi Ylen haastattelussa.

Kehysriihen tuloksista kerrotaan keskiviikkona, kun hallitus saa neuvottelut päätökseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat