Paikalliset

Tämä ravintola voitti Turkulaisen paras pikaruokapaikka -kategorian – laajentaa pian uudelle paikkakunnalle

RAVINTOLAT Turkulaisen äänestyksen parhaasta pikaruokapaikasta voittanut ravintola oli heti avauspäivänään menestys.

Pham Huu kertoo BioCityn ravintolan olevan lounasaikaan lähes aina täynnä.

Teemu Nurmi

Lukijat äänestivät Turkulaisen suuressa ravintolaäänestyksessä kaupungin parhaaksi pikaruokapaikaksi aasialaisen kasvisravintola VG Wokin. Temppu oli kova, sillä VG Wok voitti kisassa Hesburgerinkin, ikonisen turkulaisbrändin.

– Olemme erittäin iloisia voitosta ja etenkin siitä, että meistä tykätään niin paljon, kiittelee Pham Huu, joka puhuu koko VG Wokia pyörittävien kolmen veljeksen suulla.

Ensimmäinen VG Wok avattiin Portsan Arvinkadulle tammikuussa 2016. Pham Huu muistelee jännittäneensä hetkeä vimmatusti.

– Valmistimme keittiössä vain pieniä määriä, koska emme osanneet ennustaa, tuleeko kukaan. Kun avasimme oven, ulkona oli 20-30 metrin jono. Saimme pian luottamuksen siihen, että suuntamme on oikea, Pham Huu kertoo.

VG Wok on tällä hetkellä jo ketju, sillä ravintolat löytyvät Arvinkadun lisäksi Humalistonkadulta, Rauninaukiolta ja BioCitystä. Piikkiössä valmistetaan VG Wokin käyttämää tofua ja uuden ravintolan paikkakin on jo tiedossa.

– Se tulee Raision keskustaan. Toivomme, että ravintola saadaan auki huhtikuussa.

Pham Huu kertoo töitä olevan niin paljon, että vapaa-ajan ongelmia ei ole. Kasvuvauhti on huimaa. Siinä on suuri merkitys BioCityn toimipisteellä.

– Paikka on lounasaikana aivan täynnä. Koska emme ole halunneet tehdä lounaalle buffetpöytää, jotta asiakas saa aina juuri valmistetun annoksen, on kiirekin kahta kauheampi. Keittiössä työskentelee jo nyt kuusi ihmistä, Pham Huu sanoo.

VG Wok hakeekin jatkuvasti uusia työntekijöitä. Aasialaisen keittiön läpikotaisin tuntevia ammattilaisia ei vaan ole liiemmälti tarjolla.

Kasvu tulee pian vaikeaksi, sillä tunnit päivässä ja päivät viikossa eivät meinaa enää riittää monen ravintolan pyörittämiseen kolmen veljeksen voimin. Pham Huu paljastaakin miesten miettineen ketjun laajentamista franchise-periaatteella.

Turun paras pikaruokapaikka Top 10

1. VG Wok 833 ääntä

2. Hesburger 704

3. Martinsillan Grilli 672

4. Mantun Grilli 662

5. Naughty BRGR 545

6. Pizza Perez ja Kuningas Kebab 345

8. Burger King 317

9. Taco Nito 276

10. El Nam 254

Ravintolaäänestys järjestettiin Turkulaisen nettisivuilla 17.2.–18.3. Sarjojen voittajat julkistettiin Turkulaisen toimituksessa 4. huhtikuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat