Paikalliset

Ravintola- ja kokousalan edelläkävijät kokoontuvat Turussa

 

Turussa kokoontuu perjantaina 20.4.2018 HoReCa-alan johtavia toimijoita alan ensimmäiseen tuottojohtamisen erikoistapahtumaan Nordic Revenue Forumiin.

Tapahtuma keskittyy tuottojohtamiseen, jonka avulla palvelualan yritykset luovat strategian dataan ja markkinatietoon perustuen. Poikkitieteellinen ala antaa muun muassa avainlukujen seurannan avulla impulsseja myynnille ja markkinoinnille sekä palvelun ja tuotteiden muotoiluun asiakkaan tarpeet kohdaten.

Tavoitteena on asiakastyytyväisyyden parantaminen sekä tuottavuuden kasvattaminen alalla, jossa kapasiteettia ei voida varastoida ja kulurakenne on haastava.

Nordic Revenue Forumin tuottaja Hanna Lak on Suomen kokeneimpia tuottojohtamisen ammattilaisia. Uransa tuottojohtamisen parissa hän aloitti vuonna 2001 Hotelli Kämpissä Helsingissä, joka oli tuolloin yksi alan innovaattorin Starwood Hotels & Resorts -ketjun hotelleista.

Vastaavia tuottojohtamiseen keskittyviä tapahtumia on järjestetty Euroopassa muun muassa Lontoossa, Amsterdamissa sekä Tukholmassa. Italiassa järjestettiin ensimmäinen vastaava Revenue Forum hotelleille maaliskuussa 2018.

Euroopan vastaavat tapahtumat ovatkin keskittyneet perinteisesti hotellihuoneiden tuottojen optimointiin. Huhtikuussa Amsterdamissa järjestetyssä alan tapahtumassa yksi neljästätoista workshopista käsitteli ravintoloiden tuottojohtamista, joka kertoo, että jatkossa aihe varmasti saa enemmän huomiota tulosten puhuessa puolestaan.

Turussa järjestettävän tapahtuman ohjelma keskittyy ravintola- ja kokousalalle kirittäen siten alan loikkaa eteenpäin.

Lak kertoo pitkään ihmetelleensä, miksi ravintola- ja kokousala ei ole laajemmalti ottanut työtapoja ja työkaluja käyttöönsä, vaikka tutkittuja tuloksia löytyy maailmalta useita. Ravintolat ovat saavuttaneet hänen mukaansa jopa 400 000 euron kasvun kolmessa kuukaudessa edelliseen vuoteen nähden muutettuaan toimintatapojaan ja henkilökuntaa kouluttamalla.

Lak jatkaa kuulleensa, että Euroopassa Michelin-tähtiravintolat, jotka ovat perinteisesti keittiömestarien luotsaamia, ovat ottaneet tuottojohtamisen osaksi tapaansa toimia.

Lak päätti rakentaa Suomen ensimmäisen tuottojohtamisen tapahtuman nimenomaan ravintola- ja kokoustoimijoille. Lak on itse kokenut vastaavat tapahtumat ulkomailla hyödylliseksi tavaksi kehittää omaa osaamistaan ja uskoo tämän pitävän paikkansa myös Turkuun saapuville osallistujille.

Turussa järjestettävä tapahtuma on rakennettu tuottojohtamisen perusteiden pohjalta ja päivän aikana puheenvuoroissa kuultavat teemat ovat samoja, joita globaalit tuottojohtamiseen keskittyvät yritykset seuraavat toiminnassaan. Aiheina ovat trendit, digitaalisuus ja viestintä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat