Paikalliset

Turun ammattikorkeakoulun uuden kampuksen peruskivi muurattiin

Minna Arve peruskiven muurauksessa.

Turun kaupunki

Turun ammattikorkeakoulun uuden kampusrakennuksen peruskivi muurattiin perinteikkäin menoin keskiviikkona 18. huhtikuuta kampuksen työmaalla Joukahaisenkadulla.

Uusi kampusrakennus kokoaa Turun ammattikorkeakoulun toiminnot samaan paikkaan uuteen kampukseen Turun tiedepuistoon. Ammattikorkeakoulu tulee kiinteistöön vuokralaiseksi Turun Teknologiakiinteistöjen toimiessa omistajana ja vuokranantajana.

Rakennukseen sijoittuu noin 2000 ammattikorkeakouluopiskelijaa ja 350 työntekijää. Uusi rakennus on osa Turun kaupungin kärkihanketta, jolla se tehostaa toimintaa ja keskittää AMK-koulutuksen tiloja tiedepuistoalueelle.
Turun kaupunginjohtaja Minna Arve iloitsi puheessaan tiedepuistoalueen nopeasta kehittymisestä ja kaupungin kärkihankkeen etenemisestä.

– Näen tiedepuiston jopa Turun tärkeimpänä kärkihankkeena, sillä alueen toimijat muodostavat ennennäkemättömän ammattilaisten yhteisön unohtamatta tulevaisuuden osaajia eli opiskelijoita. On hienoa olla tekemässä täällä yhteistä tulevaisuutta, Arve sanoi.

Uuden kampusrakennuksen pinta-ala on 18 400 bruttoneliötä. Se sisältää sekä yksilölliseen että yhteistoiminnalliseen oppimiseen soveltuvia luokkahuoneita, luentosaleja ja ryhmätyötiloja sekä erilaisia laboratoriotiloja, kuten akustiikka-, tehoelektroniikka- ja betonilaboratoriot. Lisäksi rakennuksessa on toimistotiloja, yhteistä monikäyttötilaa sekä tilat muun muassa ravintolalle, liikunnalle ja pysäköinnille. Turun ammattikorkeakoulu keskittää uuteen rakennukseen koko tekniikan alan opetuksen.

Kampuksen rakentaminen alkoi syksyllä 2017. Rakennus valmistuu vuoden 2020 keväällä, ja opiskelijat pääsevät uusiin opiskelutiloihin saman vuoden syksyllä. Hanke toteutetaan KVR-urakkana, johon sisältyy koulun rakentaminen käyttövalmiiksi saakka taloteknisine järjestelmineen.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat