Paikalliset

Porin nuorisovaltuusto: Turun nuorisovaltuuston tilanne valitettava

Turkulainen kertoi Turun nuorisovaltuuston tilanteesta 31.3.2018.

Janne Koivisto

Porin nuorisovaltuuston mielestä Turun päättäjien tulisi antaa nuorisovaltuustolle edustajan paikat kiistelyn aiheena oleviin toimielimiin. Nuorisovaltuuston edustajat kykenisivät tuomaan nuorten näkökulman paremmin esille kaupungin päätöksenteossa olemalla läsnä kokouksissa.

– Turun nuorisovaltuuston puheenjohtaja Niklas Vaulanen kertoo paikallislehti Turkulaisessa, että nuorisovaltuustolla on erikseen pyydettäessä läsnäolo- ja puheoikeus lautakuntien kokouksissa. Nuorisovaltuusto ei kuitenkaan liiemmin saa kutsuja kokouksiin. Me Porissa pidämme nuorten edustusta hyvin tärkeänä. Nuorten näkökulma saadaan edustajan kautta todella hyvin esiin. Onhan meillä Porissakin edustus suurimmassa osassa lautakunnista ja valtuustossa, Porin nuorisovaltuusto toteaa.

Porin nuorisovaltuusto haastaa Turun päättäjät ottamaan nuoret aktiivisesti mukaan Turun päätöksentekoon ja myöntämään Turun nuorisovaltuustolle pysyvät paikat lautakuntiin.

– Me Porin nuorisovaltuustossa annamme täyden tukemme Turun nuorisovaltuustolle! Nuorten osallisuus on tärkeää, jotta monenlaiset näkökulmat saadaan esille päätöksenteossa.

Porin nuorisovaltuusto viittaa kuntalakiin, jonka mukaan “nuorisovaltuustolle on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun, toteuttamiseen ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä kunnan asukkaiden hyvinvointiin, terveyteen, opiskeluun, elinympäristöön, asumiseen tai liikkumiseen sekä muissakin asioissa, joiden nuorisovaltuusto arvioi olevan lasten ja nuorten kannalta merkittäviä. Nuorisovaltuusto tulee ottaa mukaan lasten ja nuorten osallistumisen ja kuulemisen kehittämiseen kunnassa”.

– Lisäksi lautakuntapaikkojen myöntäminen on tärkeää myös demokratiakasvatuksen kannalta: olemmehan me nuoret tulevaisuuden päättäjiä, haluttiin sitä tai ei.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Turun nuorisovaltuusto haluaa edustajat kaikkiin lautakuntiin – "Tampereella nämä asiat ovat paremmin"1.4.2018 12.00
Mielipide: On jo aika saada nuorisovaltuutetut Turun lautakuntiin2.4.2018 13.16

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat