Italialaiset toimittajat muuttivat mieltään Räikkösestä ja lyttäävät nyt Ferrarin – "Se on virhe"

Kimi Räikkönen.

Jari Kupiainen

Kaksinkertainen F1-mestari Mika Häkkinen arvioi Unibetin kolumnissaan, että Kimi Räikkönen olisi voinut voittaa jo tällä kaudella F1-kisan, jos Ferrari olisi käyttänyt toisenlaista taktiikkaa. Samaa mieltä ollaan monissa italialaismedioissa.

La Gazzeta dello Sportin toimittaja Pino Allievi arvioi kirjoituksessaan Ferrarin käyttävän Räikköstä enemmänkin pelinappulana. Siitä nähtiin konkreettinen osoitus viime sunnuntaina Kiinan kisassa, kun Räikkösen tehtävänä oli vain hidastaa Valtteri Bottaksen menoa ja siksi Räikkönen otettiin varikolle niin myöhään.

– Olemme kritisoineet Räikköstä vuosien ajan, mutta kauden 2018 hän on osoittanut eri henkeä ja tuonut meille mieleen, että hän on maailmanmestari. Ferrarinkin uskoisi huomanneen asian. Siitä huolimatta Kimiä rangaistaan taktiikalla, koska tiimi tukee Vetteliä. Se on virhe, joka ei voi aiheuttaa muuta kuin kuljettajan moraalin laskua, Allievi kirjoittaa.

Samaa mieltä oli toinen italialaistoimittaja Andrea Cremonesi. Hän kysyy, miten kauan Ferrari-tiimi voi pysyä harmoniassa, jos Räikköstä kohdellaan noin.

Räikkönen itse ei kritisoinut kisataktiikkaansa. Hän sanoi, ettei tiedä, kun asiasta kysyttiin ja ilmoitti kisan olleen hänen mielestään ok. 

Räikkönen palasi Ferrarille kaudella 2014. Hänen edellinen osakilpailuvoittonsa on kuitenkin 2013 Australian kisasta, jolloin hän ajoi vielä Lotuksella. 

Räikkönen on saavuttanut kauden kolmesta kisasta kaksi kolmostilaa. Kuljettajien pisteissä hän on viidentenä.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat